Ova godina je bila teška za Komercijalnu banku, koja je u prva tri kvartala zabeležila negativan trend, a tako će nažalost biti i u četvrtom kvartalu. Rezultat u 2015. će biti loš, ali mi imamo velike planove za budućnost. Pokušaćemo da sve velike udarce primimo u ovoj godini kako bismo 2016. započeli dobro – izjavio je juče Aleksander Piker, novi predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, koji je ovog meseca stupio na dužnost.

PRE { text-indent: 2.5cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }PRE.western { }PRE.cjk { font-family: „Droid Sans Fallback“,monospace; }PRE.ctl { font-family: „FreeSerif“,monospace; }P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Komercijalna će tako ove godine proknjižiti što više rashode po osnovu loših kredita, kako u 2016. ne bi imala takve gubitke.

Prema Pikerovim rečima, prvi stub njegovog plana za preokret biće digitalizacija Komercijalne banke, a ako u tome uspe ''nećemo ostati samo u Srbiji“.

– Naš cilj je da budemo vodeća banka u Srbiji, lider u regionu i banka prepoznata kao lider u rešavanju problematičnih kredita u Srbiji. Sve će to povećati vrednost Komercijalne, što je naš glavni cilj. To će stvoriti uslove za privatizaciju i to onu gde svi hoće da kupe banku koja je lider i u Srbiji i u regionu – rekao je Piker, dodavši da se nada da će sve to postići u roku od samo godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari