RSSVesti dana

Piše: Snežana Čongradin

Pred predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nisam krio, iako su se mnogi iznenadili, rekao sam da se Srbija nalazi na evropskom putu i da od toga ne odustajemo, ističe u intervjuu za Danas Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije. Razgovor je vođen dan uoči skupštinske rasprave o budžetu, a povodom zaoštravanja na spoljnopolitičkom planu.

Pročitaj

Trijumf jedne izložbe

24/10/2014 20:39 | Nedelja

Trijumf jedne izložbe

Piše: Zoran Panović

Falila je samo jedna slika Halida Muslimovića iz osamdesetih godina prošlog veka sa onim njegovim šatiranim čuperkom. Ali, ako je samo to falilo, onda je izložba ništa manje fascinantna jer ni njeni pasionirani i maštoviti autori - londonski Victoria and Albert (V&A) muzej, nisu mogli biti baš toliko pedantni.

Pročitaj

Ko se boji suđenja Josipu Perkoviću

24/10/2014 20:51 | Nedelja

Ko se boji suđenja Josipu Perkoviću

Piše: Denis Kuljiš

Sa suđenjem Perkoviću u Muenchenu, Hrvatsku zahvaća remisija "udbaškog sindroma", traume koja ima manje veze s represijom u zadnjih predratnih godina, pa čak i onima koje su im neposredno prethodile, dakle u razdoblju kad je izvršen zločin čijim se naredbodavcima sudi u Njemačkoj. Više je to povezano s razdobljem uspostave samostalne hrvatske države.

Pročitaj

Srbija izvukla deblji kraj

24/10/2014 18:32 | Beograd | Fudbal

Srbija izvukla deblji kraj

Piše: N. M.

Jedna od veština svetske diplomatije jeste donošenje odluka u slučaju "običnih smrtnika" kojom nijedna strane neće biti potpuno zadovoljna, a obe će se smatrati oštećenom.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSHronika

RSSDruštvo

Nedelja

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport