RSSVesti dana

Piše: N. Kovačević, L. Valtner

Rasplamsava se sukob prvog čoveka Čajetine Milana Stamatovića i potpredsednice Vlade i ministarke građevine Zorane Mihajlović jer se opština Čajetina suprotstavlja odluci ministarstva koje ona vodi da se Privrednom društvu "Zlatibor" bez naknade ustupi 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru.

Pročitaj

Izvoz Prvog partizana u Ameriku - 100 miliona dolara

27/07/2015 22:37 | Ekonomija

Izvoz Prvog partizana u Ameriku - 100 miliona dolara

Piše: Z. Radovanović

- Američki kongres obnovio je Srbiji status povlašćene nacije u trgovini sa SAD, odnosno odobrio je i našoj zemlji Generalni sistem preferencijala (GSP) koji stupa na snagu sutra i važiće do 31. decembra 2017. godine. Status GSP omogućava povlašćeni bescarinski izvoz u SAD za gotovo 5.000 proizvoda iz 122 odabrane zemlje i teritorije uključujući i Srbiju.

Pročitaj

Sporne srpske tablice sa severa KiM?

27/07/2015 21:11 | Politika

Sporne srpske tablice sa severa KiM?

Piše: J.T.

- U sedištu EU, beogradskom i prištinskom pregovaračkom timu juče nije bilo moguće potvrditi najavu iz visokih diplomatskih krugova u Briselu da će Memorandum o osiguranju motornih vozila, oko čijeg se početka primene tehnički pregovarači obe strane od prošlog četvrtka prepiru preko medija, stupiti na snagu 5. avgusta.

Pročitaj

 Žestok otpor otkazima u policiji i pravosuđu

28/07/2015 19:14 | Pravo Danas

Žestok otpor otkazima u policiji i pravosuđu

Piše: V. Jeremić

U policiji i pravosuđu nema viška zaposlenih, decidni su predstavnici sindikata. Bilo kakva otpuštanja radnika u ovim oblastima dodatno bi zakomplikovala ionako teške uslove u kojima funkcionišu policija i pravosuđe, kažu oni komentarišući navode ministarke za državnu upravu Kori Udovički, koja je najavila smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru. Predstavnici sindikata su najavili otpor.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Com_medi@

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport