RSSVesti dana

Škotsko pitanje rešeno, za sada
19/09/2014 18:41 | Edinburg, London, Brisel, Madrid | Globus

Škotsko pitanje rešeno, za sada

Piše: S. D.

Škotska je na referendumu većinom glasala za to da ostane u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva, odnosno protiv nezavisnosti. Prema zvaničnim podacima, objavljenim juče, protiv nezavisnosti glasalo je 55,3 odsto glasača (2.001.926), a za 44,7 odsto (1.825.828). Izlaznost je bila rekordna - 84,6 odsto.

Pročitaj

Brisel i Beograd ćute o Miloševiću

19/09/2014 20:09 | Brisel, Beograd | Politika

Brisel i Beograd ćute o Miloševiću

Piše: Marija Stojanović

Predstavnici Evropske unije i Srbije nisu juče želeli da odgovore na pitanje našeg lista da li postoje podaci o tome da li je nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije i Srbije Slobodan Milošević imao imovinu u inostranstvu. U Briselu nisu želeli da komentarišu medijske navode da je EU odlučila da odmrzne imovinu Miloševića, članova njegove porodice i bliskih saradnika, dok nam je u Beogradu nezvanično rečeno da im "nije poznato da li je Milošević uopšte imao neku imovinu u svetu".

Pročitaj

Moguće otkazivanje Prajda zbog štrajka policije

19/09/2014 19:25 | Beograd | Društvo

Moguće otkazivanje Prajda zbog štrajka policije

Piše: K. Živanović

Iako MUP još radi bezbednosnu procenu rizika za održavanje Parade ponosa, postoji velika verovatnoća da će manifestacija biti otkazana, jer dva dana pre šetnje najveći broj policajaca stupa u štrajk. Naime, pet sindikata policije 26. septembra u sedam časova radiće uz minimum procesa rada, u šta ne spada obezbeđivanje skupova i sportskih događaja.

Pročitaj

Đorđević ne sme da prođe kao Mihajlović

19/09/2014 18:35 | Beograd | Košarka

Đorđević ne sme da prođe kao Mihajlović

Piše: N. Marković

Kada je završio sjajnu košarkašku karijeru, Željko Rebrača odlučio je da "basketaru" zameni brodićem, dvoranu prelepim restoranom na Dunavu i da uplovi u mirne vode blizu Sombora. Bio je uveren da ga ništa neće izbaciti iz ležišta i da će televizor uključivati samo da bi sa njega bolje obrisao prašinu.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Sandžak

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena