RSSVesti dana

Piše: S. Čongradin

Previše se analitičara i političara svakodnevno bavi mogućim vanrednim republičkim izborima. Moj stav je da dok se ne raspišu zvanično, dok ne bude razgovora na stranačkim organima, ponašam se kao da ta tema ni ne postoji u javnosti, jer se bavim svojim poslom. Razgovaraćemo uskoro na Predsedništvu, pa kakva god odluka da se donese, naša stranka je vredna i spremna za izbore, navodi u razgovoru za Danas Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije, odgovarajući na pitanje koji su to razlozi koji navode lidera njene stranke da razmišlja o vanrednim republičkim izborima.

Pročitaj

Muzej neće biti otvoren (na vreme)

04/09/2015 19:15 | Beograd | Kultura

Muzej neće biti otvoren (na vreme)

Piše: Aleksandra Ćuk

"Ako Vlada ne donese neku vanrednu odluku, Muzej savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) ne samo što neće biti otvoren, nego njegova rekonstrukcija neće biti ni nastavljena do kraja godine. Ministar kulture se već dva meseca ponaša nepromišljeno i ne sluša moje predloge. Što se tiče optužbi koje su upućene na moj račun, proveriću postoje li uslovi da podnesem krivičnu prijavu protiv Upravnog odbora MSUB za urušavanje ugleda", rekao je, između ostalog, u razgovoru za Danas Jovan Despotović, još uvek aktuelni direktor MSUB.

Pročitaj

Dačićevi potpredsednici ne mogu da pobede ni u svojoj ulici

04/09/2015 18:24 | Beograd | Politika

Dačićevi potpredsednici ne mogu da pobede ni u svojoj ulici

Piše: Mirjana R. Milenković

Još nisam odlučio da li ću prihvatiti ponudu Ivice Dačića da ubuduće obavljam ulogu šefa izbornog štaba za lokalne izbore. Odluku ću doneti u nedelju na sednici Predsedništva Socijalističke partije Srbije nakon konsultacija sa Dačićem. Pitam se, ipak, ako nisam dobar da budem potpredsednik stranke, kakve su mi onda kvalifikacije da budem šef izbornog štaba, što je mnogo zahtevnija funkcija, kaže za Danas socijalista Novica Tončev, vidno nezadovoljan odlukom lidera socijalista da on ne bude među pet novoizabranih potpredsednika SPS, uprkos ogromnoj podršci stranačkih odbora na lokalu.

Pročitaj

Evropska unija mora da prihvati 200.000 izbeglica

04/09/2015 18:48 | Budimpešta | Globus

Evropska unija mora da prihvati 200.000 izbeglica

Piše: M. Kojčić

Nekoliko hiljada migranata i juče je provelo dan na glavnoj železničkoj stanici u Budimpešti, dok je 500 njih dan ranije odbilo da izađe iz voza, koji je zaustavila policija, u mestu Bičke.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Nedelja

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport