RSSVesti dana

Vučić i Rakić se nisu pojavili
16/04/2014 18:23 | Beograd | Politika

Vučić i Rakić se nisu pojavili

Piše: M. R. M. - N. T.

Potvrđivanjem mandata narodnih poslanika, juče je počelo konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije, utvrđenog na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta. Ceremonija u zdanju na Trgu Nikole Pašića je počela nešto posle 16 časova, uz postrojenu jedinicu Garde Vojske Srbije na ulazu u Dom Narodne skupštine i uz intoniranje himne Bože pravde.

Pročitaj

Dobro unovčena monopolska pozicija

16/04/2014 18:27 | Beograd | Ekonomija

Dobro unovčena monopolska pozicija

Piše: A. Milošević

Pošta Srbije nedavno je podigla cene tiskovine i za 90 odsto, na taj način drastično otežavši posao svim izdavačima koji svoje novine, časopise ili knjige prodaju putem pretplate. U vreme kada štampana reč polako odumire, a Pošta se suočava sa sve manjim prometom u osnovnoj delatnosti, dostavi pisama i drugih štampanih stvari, „rešenje“ je poslovodstvo našlo u drastičnom povećanju cena usluga, za one koji ih još uvek koriste.

Pročitaj

Državni novac trošen namenski

16/04/2014 18:33 | Beograd | Društvo

Državni novac trošen namenski

Piše: Jelena Tasić

Član Krunskog veća Kraljevskog doma Karađorđević Dušan Babac za Danas kaže da je „državni novac namenjen održavanju Dvorskog kompleksa na Dedinju trošen namenski“ i da se „od 2004, kada je država počela da daje sredstva, Ministarstvu kulture krajem svake godine dostavlja finansijski izveštaj za prethodnu i projekcija troškova za narednu godinu“.

Pročitaj

Ruski agenti prave haos, tvrde u Kijevu

16/04/2014 18:31 | Kijev, Varšava, Moskva | Globus

Ruski agenti prave haos, tvrde u Kijevu

Piše: S. D.

Kolona oklopnih transportera s ruskim zastavama ušla je juče u istočni ukrajinski grad Slavjansk, koji je pod kontrolom proruskih snaga. Neki od ljudi u transporterima rekli su za sebe da su ukrajinski vojnici koji su prešli na stranu proruskih pobunjenika. Pobunjenici u Slavjansku zauzeli su sedište lokalne policije i jednu upravnu zgradu i traže autonomiju za istočnu Ukrajinu.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Psihologija

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSFeljton