RSSVesti dana

Nenad Popović osniva novu stranku
02/09/2014 18:22 | Beograd | Politika

Nenad Popović osniva novu stranku

Piše: Bojan Cvejić

Jedan broj funkcionera Demokratske stranke Srbije, na čelu sa doskorašnjim potpredsednicima Nenadom Popovićem i Milanom Stamatovićem, odlučio je da napusti DSS i formira novu političku stranku koja će se zvati Srpska narodna partija, saznaje Danas.

Pročitaj

Bojan Pajtić bi mogao da ostane premijer Vojvodine

02/09/2014 18:23 | Beograd | Politika

Bojan Pajtić bi mogao da ostane premijer Vojvodine

Piše: S. Čongradin

Nakon rekonstrukcije pokrajinske vlasti, Bojan Pajtić bi mogao da ostane premijer Vojvodine, ocenjuje u razgovoru za Danas Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine.

Pročitaj

Sledi još veća inflacija vukovaca

02/09/2014 18:39 | Beograd | Društvo

Sledi još veća inflacija vukovaca

Piše: Vesna Andrić

Odluka Ministarstva prosvete da završni ispit nosi 30 bodova, a uspeh iz osnovne škole 70 pojačaće tendenciju olakog davanja visokih ocena. Dakle, još veća inflacija visokih ocena je prvi negativan efekat koji će se desiti već u narednom upisu u srednje škole - kaže za Danas Ivan Ivić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji je učestvovao u razvijanju koncepta male mature na kraju osnovnog obrazovanja.

Pročitaj

„Putinovi akumulatori“ premostili problem

02/09/2014 18:41 | Beograd | Društvo

„Putinovi akumulatori“ premostili problem

Piše: Vuk Jeremić

„Srbija ponovo ima puni suverenitet nad svojim nebom, zahvaljujući donaciji Rusije“, rekao je premijer Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, akumulatori za borbene lovce „mig 29“ i „mig 21“ stigli su na insistiranje ruskog predsednika Vladimira Putina, iako je Srbija bila spremna da za njih raspiše tender. Na ovaj način je privremeno rešen problem obezbeđenja našeg neba, ali kako tvrde sagovornici Danas, neće proći mnogo vremena pre nego što ovo pitanje bude ponovo na dnevnom redu.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Zdravlje

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSKultura

RSSSport

RSSScena

RSSFeljton