RSSVesti dana

Moguće potpuno zatvaranje sirijsko-turske granice
25/11/2015 19:08 | Moskva, Pariz, Brisel - | Globus

Moguće potpuno zatvaranje sirijsko-turske granice

Piše: Ruža Ćirković

Moskva očekuje da će francuski predsednik Fransoa Oland tokom današnjeg moskovskog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom podrobnije obrazložiti svoj predlog o zatvaranju sirijsko-turske granice. "Mi bismo bili spremni da ozbiljno razmotrimo za to neophodne mere... Mnogi govore da bismo, zatvaranjem te granice, u biti, prekinuli, presekli terorističku opasnost u Siriji“, komentarisao je juče predlog francuskog predsednika ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Pročitaj

 Ministar Tasovac govori jezikom rijalitija

24/11/2015 20:03 | Društvo

Ministar Tasovac govori jezikom rijalitija

Piše: Bojan Cvejić

- Činjenica je da je svaka vlast uvek prisutnija u medijima jer je ona ta koja je odgovorna, koja po pravilu nešto radi i mediji to onda prate. Sporno može da bude samo da li i u kolikoj meri opozicija ima prostora da kaže ono što misli o postupcima vlasti. U isto vreme izbalansirana uređivačka politika je obaveza svakog pružaoca medijskih usluga i oni sami o tome moraju da vode računa. Setite se samo kritika na račun vlasti čija su osnova bili Boris Tadić i DS. Tadašnja opozicija je bila izuzetno nezadovoljna. Sada, kad su promenjene uloge vlasti i opozicije, jedino što je ostalo konstantno je nezadovoljstvo zbog medija, ističe za Danas Goran Karadžić, predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), odgovarajući na pitanje može li to telo da reaguje u slučaju favorizovanja političkih stranaka na nacionalnim televizijama.

Pročitaj

Stefanović: Program DS neće se razlikovati od Ljajićevog ili Dačićevog

24/11/2015 21:10 | Politika

Stefanović: Program DS neće se razlikovati od Ljajićevog ili Dačićevog

Piše: L. Valtner

Program koji Demokratska stranka planira da usvoji na narednoj sednici Glavnog odbora neće se mnogo razlikovati od programa stranke Rasima Ljajića ili Ivice Dačića, niti će DS imati mere koje mogu da sruše sadašnju vlast, kaže za Danas Borislav Stefanović, potpredsednik DS.

Pročitaj

PUTIN: Udarac s leđa imaće ozbiljne posledice

24/11/2015 21:19 | Moskva, Ankara, Brisel | Globus

PUTIN: Udarac s leđa imaće ozbiljne posledice

Piše: Ruža Ćirković

- Do početka ruske operacije u Siriji rusko-turski odnosi su bili na najvišem partnerskom nivou, koji je izazivao podozrenje Zapada, da bi s početkom te operacije postali vrlo komplikovani, a sa jučerašnjim turskim obaranjem ruskog vojnog aviona i nepovratno narušeni. Do te mere da je Turska bez bilo kakvog kontakta sa Moskvom "kao da smo mi oborili njihov avion" (Vladimir Putin) opet zatražila pomoć NATO. Vanredna sednica Saveta Alijanse zakazana je odmah za juče poslepodne. "Šta, Turska hoće da stavi NATO u službu Islamske države", zapitao se ruski predsednik. Turska je još jula ove godine tražila pomoć NATO posle terorističkih akcija u toj zemlji, ali osim solidarnosti tada joj je pomoć otkazana.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Zdravlje

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport

RSSFeljton