RSSVesti dana

Piše: M.N.S.

Konzorcijum "Filmski put" jedini je položio depozit neophodan za učestvovanje na licitacionoj prodaji Avala filma, zakazanoj za sredu u 12 sati, saznaje Danas. Reč je o kompaniji iza koje stoji francuski i američki kapital, ali i neke banke koje su spremne da prate novu investiciju.

Pročitaj

20/04/2015 21:08 | Društvo

Saša Mirković zainteresovan za kupovinu Studija B

Piše: J. Diković

- Za kupovinu beogradske televizije Studio B zainteresovan je narodni poslanik SNS, predsednik Skupštine grada Zaječara i vlasnik produkcijske kuće Beoton, Saša Mirković, saznaje Danas.
Mirković je za naš list rekao da kao vlasnik Beotona o tome još razmišlja, te da sve zavisi o kojoj će prodajnoj ceni biti reč.

Pročitaj

Omladinski odbor za obrazovanje otkazao poziv Tačiju

20/04/2015 08:36 | Politika

Omladinski odbor za obrazovanje otkazao poziv Tačiju

- Omladinski odbor za obrazovanje opozvao je pozive ministrima spoljnih poslova Srbije, BiH, Makedonije i Kosova za učešće na konferenciji "Evropske integracije Zapadnog Balkana: Zajedno možemo bolje". U saopštenju dostavljenom medijima posle vesti da je Beograd zvanično obavestio šefa kosovske dipolomatije Hašima Tačija da protiv njega postoji pravosnažna presuda, ova nevladina organizacija tvrdi da je "od objavljivanja radne verzije agende skupa u medijima trpela snažne pritiske", kao i da su joj prethodnih dana upučene pretnje koje "shvata vrlo ozbiljno, ali ima poverenja u nadležne institucije".

Pročitaj

Opozicija: Hajka na ombudsmana

20/04/2015 09:36 | Pravo Danas

Opozicija: Hajka na ombudsmana

Piše: K. Živanović

Dok predstavnici opozicije i nevladinog sektora tvrde da se protiv zaštitnika građana vodi medijska hajka jer vlast ne želi nezavisne institucije, članovi vladajuće stranke to negiraju navodeći da Saša Janković zloupotrebljava funkciju u političke svrhe. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će konsultovati Tužilaštvo u vezi s medijskim napisima o zaštitniku građana, odnosno o navodima da se prijatelj ombudsmana ubio iz njegovog nelegalnog pištolja 1993. godine. Iako je Janković oštro negirao te navode, kao i napise da poseduje pištolj bez dozvole, Stefanović je rekao da će i o tome razgovarati sa Tužilaštvom, pod uslovom da je istraga pravno moguća "jer je od tada prošlo mnogo vremena".

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena