RSSVesti dana

Obama bez izvinjenja
27/05/2016 10:45 | Ise Šim | Svet

Obama bez izvinjenja

Piše: FoNet

Američki predsednik Barak Obama položio je danas venac u memorijanom parku u Hirošimi, gradu na koji je bačena prva atomska bomba pred kraj Drugog svetskog rata, i on je prvi predsednik SAD koji je tokom svog mandata posetio taj memorijalni centar. Obama se nije izvinio zbog bombardovanja Japana atomskim bombama, već je izrazio nadu da će užas iz Hirošima podstaći buđenje morala, preneo je AP.

Pročitaj

Udžbenici skupi i pored ušteda

27/05/2016 11:49 | Beograd | Društvo

Udžbenici skupi i pored ušteda

Piše: V. Andrić

Tržište udžbenika za osnovnu školu u Srbiji trenutno vredi oko 68,4 miliona evra ili 8,4 milijarde dinara. Toliko bi, naime, koštali udžbenici za osnovnu školu da su đaci kupili sve što su izdavači ponudili kao deo kompleta. Ipak, ukupna suma koju će roditelji osnovaca morati da izdvoje na nabavku udžbenika za narednu školsku godinu je oko 49,2 miliona evra, odnosno šest milijardi dinara, što praktično znači da je, nakon što su nastavnici izabrali po kojim knjigama će raditi, ostvarena ušteda od 18 miliona evra.

Pročitaj

Pritisci zbog preostala tri objekta u Hercegovačkoj

27/05/2016 12:00 | Beograd | Društvo

Pritisci zbog preostala tri objekta u Hercegovačkoj

Piše: R. Marković

Direktor preduzeća Transport peroni Vladimir Marković kaže za Danas da trpi svakodnevne pritiske zbog tri preostala objekta u Hercegovačkoj ulici, koja ljudi u fantomkama nisu srušila 25. aprila. On negira da mu je neko pretio, ali navodi sa kakvim se sve pritiscima susreće.

Pročitaj

PKS odlučuje ko može da se bavi pogrebnom delatnošću?

26/05/2016 20:30 | Beograd | Ekonomija

PKS odlučuje ko može da se bavi pogrebnom delatnošću?

Piše: Lj.Bukvić

Grobljima u Srbiji ubuduće bi mogle da upravljaju i firme koje nisu u većinskom državnom vlasništvu, kako je to sada, ali bi o tome ko sve može da se bavi pogrebnom delatnošću mogla da odlučuje Privredna komora Srbije. Naime, ove dve izmene su predviđene novim zakonom o komunalnim delatnostima koji je trenutno u fazi nacrta. Uvođenje PKS kao faktora koji odlučuje da li neko ispunjava uslove da se ovim bavi moglo bi da značajno ugrozi konkurenciju i rad privatnika na tržištu, navode u Komisiji za zaštitu konkurencije.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSDruštvo

RSSDijalog

Braničevo

RSSSrbija

RSSScena