RSSVesti dana

Piše: N. Kovačević, L. Valtner

Rasplamsava se sukob prvog čoveka Čajetine Milana Stamatovića i potpredsednice Vlade i ministarke građevine Zorane Mihajlović jer se opština Čajetina suprotstavlja odluci ministarstva koje ona vodi da se Privrednom društvu "Zlatibor" bez naknade ustupi 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru.

Pročitaj

Izvoz Prvog partizana u Ameriku - 100 miliona dolara

27/07/2015 22:37 | Ekonomija

Izvoz Prvog partizana u Ameriku - 100 miliona dolara

Piše: Z. Radovanović

- Američki kongres obnovio je Srbiji status povlašćene nacije u trgovini sa SAD, odnosno odobrio je i našoj zemlji Generalni sistem preferencijala (GSP) koji stupa na snagu sutra i važiće do 31. decembra 2017. godine. Status GSP omogućava povlašćeni bescarinski izvoz u SAD za gotovo 5.000 proizvoda iz 122 odabrane zemlje i teritorije uključujući i Srbiju.

Pročitaj

Sporne srpske tablice sa severa KiM?

27/07/2015 21:11 | Politika

Sporne srpske tablice sa severa KiM?

Piše: J.T.

- U sedištu EU, beogradskom i prištinskom pregovaračkom timu juče nije bilo moguće potvrditi najavu iz visokih diplomatskih krugova u Briselu da će Memorandum o osiguranju motornih vozila, oko čijeg se početka primene tehnički pregovarači obe strane od prošlog četvrtka prepiru preko medija, stupiti na snagu 5. avgusta.

Pročitaj

Šta EU traži od Srbije

27/07/2015 19:13 | Pravo Danas

Šta EU traži od Srbije

Zadatak koji sam dobio od Danasa, da u 7.000 karaktera pojasnim poglavlje 23, pregovore koji će se tu odvijati sa Evropskom unijom, kao i trenutno stanje, tj. Akcioni plan koji se piše u Srbiji, deluje nemoguće. No, da pokušam.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport