RSSVesti dana

Piše: N. Marković

Odluka Teniskog saveza Srbije da Kraljevu dodeli domaćinstvo Dejvis kup susreta između Srbije i Hrvatske pokazala se kao pun pogodak, pošto se prvi put nakon raspada Jugoslavije desilo da domaći navijači aplaudiraju i ovacijama dočekaju sportsku reprezentaciju iz Hrvatske. Ovakav sjajan potez Kraljevčana trebalo bi da bude primer svima onima koji navijaju i prate sport u Srbiji gde, nažalost, i dalje postoje brojni huligani, koji sportske arene koriste za pražnjenje ličnih frustracija.

Pročitaj

 Gašić nije kriv za diskriminaciju trans majorke

06/03/2015 21:59 | Pravo Danas

Gašić nije kriv za diskriminaciju trans majorke

Piše: J. Diković

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je rešenje kojim se odbacuje krivična prijava protiv ministra odbrane Bratislava Gašića koju su krajem januara podneli transrodna penzionerka major Vojske Srbije, Helena (M. V.) i Udruženje građana “Egal”, saznaje Danas.

Pročitaj

Dvostruka politika SAD prema Iranu

06/03/2015 22:24 | Bagdad, Ženeva, Jerusalim | Globus

Dvostruka politika SAD prema Iranu

Piše: M.M.

Kontrolni punktovi na putu od Bagdada prema Tikritu, gradu koji iračka vojska pokušava da oslobodi od Islamske države uz pomoć šiitskih odreda, ukrašeni su portretima vrhovnog vođe Irana, ajatolaha Alija Hameneija, javila je dopisnica Njujork tajmsa.

Pročitaj

Gordana Čomić: Imamo podršku kakvu zaslužujemo

06/03/2015 21:38 | Beograd | Politika

Gordana Čomić: Imamo podršku kakvu zaslužujemo

Piše: Mirjana R. Milenković

- Cilj vlade u senci je da se napravi očigledna razlika u tome da je važnije šta se radi, nego ko radi. Cilj je da se malo temeljitije bavimo društvenim, političkim, ekonomskim, vrednosnim temama i da time smanjujemo tu preveliku površnost, za koju mi u Vojvodini kažemo šlamperaj kad su u pitanju javni poslovi, kaže u razgovoru za Danas Gordana Čomić, zamenica predsednika Demokratske stranke, priznajući da vlade u senci u prošlosti nisu donosile rezultate kojima su ljudi bili impresionirani, niti su rešenja bila spasiteljska. Cilj je da se pokaže da nije nešto neprikosnoveno samo zato što je rečeno sa pozicije vlasti ili društvene moći, dodaje ona.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Knjiga

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena