RSSVesti dana

Piše: S. Čongradin

U ovom trenutku ne postoje uslovi koji bi naložili da raspišem pokrajinske izbore pre 22. marta, što bi značilo da je najraniji rok za njihovo održavanje 22. april, a najkasniji 22. maj, ističe za Danas Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine.

Pročitaj

Nema krivaca za propuštenu priliku da grad reši ekološke probleme

31/08/2015 22:25 | Užice | Ekonomija

Nema krivaca za propuštenu priliku da grad reši ekološke probleme

Piše: N. Kovačević

Predstavnici aktuelna vlast u Užicu, kao i njihovi prethodnici, odbacuju odgovornost za to što je grad ostao bez 15,2 miliona evra državne donacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u selu Gorjani.

Pročitaj

Austrija se ne obazire na Šengen

31/08/2015 22:35 | Brisel | Globus

Austrija se ne obazire na Šengen

Piše: M. K.

Evropska unija je sazvala hitan sastanak ministara unutrašnjih poslova svojih država članica za 14. septembar, na kojem će pokušati da pronađu rešenje za migrantsku krizu bez presedana u evropskom bloku. "Situacija u vezi s migracijama izvan i unutar EU u poslednje vreme zadobija razmere bez presedana", navodi se u saopštenju iz Luksemburga, koji trenutno predsedava EU.

Pročitaj

Uslišite više zahteva za izbegličkim statusom

31/08/2015 22:02 | Beograd | Politika

Uslišite više zahteva za izbegličkim statusom

Piše: Lidija Valtner

 Pre svega, Srbija bi mogla i trebalo bi da dodeli izbeglički status malo većem broju tražilaca azila. Do ovog trenutka, u 2015. dodeljeno je manje od 20 izbegličkih statusa. Vlasti bi mogle da daju prioritet onim izbeglicama koje već imaju veze sa Srbijom i koje žele ovde da ostanu, a ne onima koje porodice i prijatelji čekaju u nekoj od zemalja Zapadne ili Severne Evrope

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Com_medi@

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport