RSSVesti dana

Piše: Karl Bilt

Kada ukrajinski birači izađu na birališta 26. oktobra, na kocki neće biti sudbina samo njihove zemlje, već i budućnost znatnog dela Evrope. Prosto rečeno, budućnost Ukrajine će odlučiti budućnost Rusije, a budućnost Rusije će imati značajan uticaj na budućnost Evrope.

Pročitaj

Lončar: Usaglašavanje zdravstvenih sistema

22/10/2014 19:22 | Beograd, Zagreb | Društvo

Lončar: Usaglašavanje zdravstvenih sistema

Piše: K. Živanović

Ministri zdravlja Srbije, Hrvatske i Slovenije postigli su juče dogovor da se za nabavku lekova i medicinske opreme ubuduće zajednički pojavljuju na tenderima. Potražnjom veće količine robe smanjila bi se njena cena i izbegli posrednici koji su dosad bili izvor korupcije.

Pročitaj

22/10/2014 19:15 | Beograd | Ekonomija

I dalje bez podataka o novozaposlenima

Piše: B. Cvejić

Ministarstvo finansija je, posle više meseci ćutanja, i po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja, poslalo zvaničan odgovor Danasu, ali ne na pitanja koja smo postavili. Naime, interesovalo nas je koliko je novih ljudi i u kojim institucijama u javnom sektoru zaposleno nakon što je usvojena zabrana zapošljavanja do 2016. godine.

Pročitaj

Štrajkovalo 2.000 prosvetara

22/10/2014 19:23 | Beograd | Društvo

Štrajkovalo 2.000 prosvetara

Piše: V. A.

Više od 2.000 prosvetnih radnika, članova četiri reprezentativna sindikata obrazovanja, protestovalo je juče na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, zahtevajući da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru za 10 odsto. Prosvetari traže i donošenje zakona o platnim razredima za ceo javni sektor.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Zdravlje

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena