RSSVesti dana

Aleksis Cipras uzdrmao kreditore
26/01/2015 17:57 | Atina, Pariz, London, Moskva | Globus

Aleksis Cipras uzdrmao kreditore

Piše: Ivana Šundić Mihovilović

Lider grčke levičarske partije Sirize Aleksis Cipras opravdao je ulogu favorita na nedeljnim prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj. Pre nego što je juče položio zakletvu na mestu premijera pred predsednikom države Karlosom Papuljasom, nakon kraćih razgovora formirao je koaliciju sa desničarskom Nezavisnom partijom Grka, čime je „popunio prazninu“ od svega dva glasa koja su falila Sirizi da osvoji apsolutnu većinu u skupštini.

Pročitaj

„Ne pada mi na pamet da fiksiram kurs franka“

26/01/2015 17:48 | Beograd | Ekonomija

„Ne pada mi na pamet da fiksiram kurs franka“

Piše: A. Milošević

Rečima „ne pada mi na pamet“ Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije, juče je odbacila svaku pomisao da bi mogla da primeni mađarski ili hrvatski scenario za rešenje problema građana zaduženih u švajcarskim francima. Tabakovićeva se juče sastala sa predstavnicima banaka radi pronalaska izlaska iz situacije nastale pošto je u proteklih nedelju dana kurs franka skočio sa 102 na 124 dinara, ali nikakvi konkretni zaključci nisu doneti. NBS i banke će se sastati sledećeg ponedeljka, kada bi konačni paket mera trebalo da bude utvrđen.

Pročitaj

Vučić nema vremena za sastanak sa Nikolićem

26/01/2015 15:38 | Beograd | Politika

Vučić nema vremena za sastanak sa Nikolićem

Piše: S. Čongradin - B. Cvejić

Sastanak premijera Aleksandra Vučića sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o najavljenoj platformi za konačno rešenje pitanja Kosova pod znakom je pitanja. Kako saznajemo od izvora bliskih Vladi Srbije, zbog obaveza i predstojećih putovanja nije izvesno da će predsednik Vlade imati vremena da pre nastavka dijaloga u Briselu, 9. februara, čuje rešenje koje daleko od očiju javnosti priprema Tomislav Nikolić.

Pročitaj

VBA i MUP dostavili izveštaje o prebijanju premijerovog brata

26/01/2015 18:07 | Beograd | Pravo Danas

VBA i MUP dostavili izveštaje o prebijanju premijerovog brata

Piše: M. R. Milenković, K. Živanović, V. Jeremić

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović dobio je izveštaje Vojnobezbednosne agencije i MUP-a Srbije o incidentu tokom Parade ponosa, kada je prebijen premijerov brat Andrej Vučić. Tu dokumentaciju je tražio i zaštitnik građana Saša Janković, ali je Ministarstvo odbrane odbilo da mu je dostavi. Istovremeno, Stojanović je za sredu zakazao sednicu skupštinskog odbora, na koju nije pozvao ombudsmana.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Com_medi@

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport