RSSVesti dana

Moguće potpuno zatvaranje sirijsko-turske granice
25/11/2015 19:08 | Moskva, Pariz, Brisel - | Globus

Moguće potpuno zatvaranje sirijsko-turske granice

Piše: Ruža Ćirković

Moskva očekuje da će francuski predsednik Fransoa Oland tokom današnjeg moskovskog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom podrobnije obrazložiti svoj predlog o zatvaranju sirijsko-turske granice. "Mi bismo bili spremni da ozbiljno razmotrimo za to neophodne mere... Mnogi govore da bismo, zatvaranjem te granice, u biti, prekinuli, presekli terorističku opasnost u Siriji“, komentarisao je juče predlog francuskog predsednika ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Pročitaj

Keri dolazi u Beograd da smanji ruski uticaj

25/11/2015 19:15 | Beograd, Zagreb - | Politika

Keri dolazi u Beograd da smanji ruski uticaj

Piše: S. Čongradin

Posete dva visoka zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država Džona Kerija i Džozefa Bajdena regionu u razmaku od samo sedam dana znače da se nalazimo u ratnom stanju. Naime, ovako visok nivo američkih zvaničnika dolazio je samo kada je bio rat, ističe za Danas Žarko Puhovski, profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. On napominje da aktuelna situacija, koja se prvenstveno odnosi na bezbednost, usled terorističkih napada i izbegličke krize, usmerava fokus Amerike na region i ubacuje ga u središte interesa.

Pročitaj

Falsifikovanim dokumentima zavarali poreznike

25/11/2015 20:23 | Beograd | Ekonomija

Falsifikovanim dokumentima zavarali poreznike

Piše: A. Milošević

Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna Farmakom, podneo je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv vlasnika brokerske kuće Mediolanum invest Velimira Jovanovića, koga optužuje za poresku utaju i falsifikovanje dokumentacije iz poslovanja sa Mlekarom Šabac, saznaje Danas. Naš list je već pisao o „trojnom aranžmanu“ između Mlekare, Farmakom fajnensa i brokerske kuće Mediolanum, iz koga je šabačka fabrika završila u stečaju. Prema papirima koji prate prijavu, do kojih je Danas došao, u tom poslu nije bila reč samo o isisavanju kapitala već je na delu bilo i moguće krivotvorenje dokumentacije kako bi se prevarili poreski organi.

Pročitaj

Vučić: Gledaćemo da prepišemo sve dobro što smo videli

25/11/2015 20:13 | Peking, Beograd - | Ekonomija

Vučić: Gledaćemo da prepišemo sve dobro što smo videli

Piše: Lj. B.

Brzinom od 300 kilometara na čas premijeri zemalja Centralne i Istočne Evrope preselili su se juče iz Sudžoa u Peking, a kako je domaćin Li Kećijang odlučio da dvadesetak minuta vožnje brzim vozom provede u društvu Aleksandra Vučića, dvojica premijera imali su priliku da porazgovaraju i pre zvaničnog dela i to baš o završetku radova na pruzi Beograd-Budimpešta. Kećijang i Vučić su se, drugog dana posete srpske delegacije Kini, složili oko toga da radovi na ovoj pruzi budu gotovi u roku od dve godine, jer bi to, kako je saopštila vladina Kancelarija za odnose sa medijima, predstavljalo najbolji dokaz srpske i kineske efikasnosti, ozbiljnosti i odgovornosti.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport

RSSFeljton