RSSVesti dana

Piše: S. Čongradin

"Kori Udovički treba da se izjasni o celoj ovoj lažnoj aferi. Ili da podnese ostavku", kaže za Danas Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, upitan da prokomentariše stav ministra za rad Aleksandra Vulina da ne razume premijera Srbije jer "trpi Kori Udovički u vladi". On napominje da "nije moguće da o tome ne izrekne stav". "Nemoguće je biti u Vladi, a u isto vreme napadati je. Kori, kao i ja i svi mi, ima i dodatnu moralnu obavezu prema Aleksandru Vučiću, koji ju je pozvao i postavio na mesto potpredsednika Vlade", smatra Ivica Dačić.

Pročitaj

Vučić čestitao otporašu u Požarevcu

05/10/2015 21:15 | Beograd | Politika

Vučić čestitao otporašu u Požarevcu

Piše: G. V. - L. V.

Na pitanje novinara kako vidi 15 godina od Petooktobarske revolucija, premijer Aleksandar Vučić je rekao da nije razmišljao o tome. Međutim, u krugu fabrike Bambi u Požarevcu srdačno se pozdravio sa bivšim otporašem i dopisnikom Danasa Momčilom Veljkovićem. "Nisam znao za ovaj jubilej, ali, evo, otporašu Veljkoviću čestitam na jubilarnom datumu", rekao je Vučić.

Pročitaj

Vučić: Besmislene i netačne Informacije o 9.000 novozaposlenih

05/10/2015 21:20 | Beograd | Ekonomija

Vučić: Besmislene i netačne Informacije o 9.000 novozaposlenih

Piše: G. V. - B. C.

U svim ministarstvima i javnoj administraciji smanjen je broj zaposlenih i biće još smanjenja, rekao je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić. Komentarišući podatak vladine Komisije, koji je Danas dobio nakon godinu dana čekanja, da je tokom zabrane zapošljavanja u javnom sektoru dato 9.000 saglasnosti za nove radnike, premijer je takve informacije ocenio kao "besmislene i netačne".

Pročitaj

Zoran Milanović gotovo izjednačio s Karamarkom

05/10/2015 21:24 | Zagreb | Svet

Zoran Milanović gotovo izjednačio s Karamarkom

Piše: Ruža Ćirković

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović raspisala je redovne parlamentarne izbore u Hrvatskoj za 8. novembar ove godine. To je najraniji od tri datuma koji su poslednjih nedelja u Hrvatskoj razmatrani kao mogući i izbor najranijeg nije iznenađenje s obzirom na to da se obema glavnim hrvatskim političkim strankama na izbore žuri.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSDruštvo

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSCitizen