RSSVesti dana

Povodom senzacionalističkih i neukusnih napisa u pojedinim medijima o bolesti istaknutog glumca Dragana Nikolića, redakciji "Danasa" se obratila njegova supruga Milena Dravić Nikolić pismom u kojem izražava veliko ogorčenje zbog takvog odnosa medija. Pismo gospođe Dravić Nikolić objavljujemo u celini.

Pročitaj

"Bes nije rešenje - da pokušamo sa nadom"

29/05/2015 20:22 | Politika

"Bes nije rešenje - da pokušamo sa nadom"

Piše: Srđa Popović

Transparenti, ljutiti povici, duhoviti slogani, ali i besni ljudi koji urlaju na policiju, razbijaju kola i lome izloge, slike su koje su dominirale televizijskim ekranima Amerikanaca tokom mojih poslednjih predavanja. Ono što je, međutim, američkim gledaocima verovatno bilo neobično je da slike nisu stigle sa drugog kraja sveta, već sa ulica nekoliko američkih gradova - Njujorka, Los Anđelesa, i one naročito dramatične iz Baltimora. Ljuti, uglavnom siromašni Afroamerikanci, besno su protestovali protiv policijskog nasilja.

Pročitaj

Ambis razorenog društva

29/05/2015 16:21 | Nedelja

Ambis razorenog društva

Piše: Gala Bogunović

Nasuprot tendenciji da uhvatimo korak sa savremenim dobom, da se prikažemo kao moderni i obrazovani, posmatrajući dosadašnja dostignuća čovečanstva i diveći im se, kao kamen stoji genetski kod naših predaka iz kojeg isijava užegli mentalitetski poremećaj, koji opravdava rešavanje problema nasiljem. Odavno smo prestali da verujemo u veštice i čarobnjake, svemoguće krave i duhove, ali još uvek nismo uspeli da se otrgnemo prokletstvu začaranog kruga nasilja nad ženama. Kao da spuštamo glavu i zatvaramo oči svaki put kada na dnevni red našeg života dođe stavka - nasilje.

Pročitaj

Kao hodač po žici u cirkusu

29/05/2015 17:15 | Nedelja

Kao hodač po žici u cirkusu


Ako se susretnete sa starim prijateljima a niste se videli desetak godina ili nešto duže, eto prilike da obnovite sećanja na godine koje su vam bile zajedničke. S protokom vremena pamćenje postaje nepouzdanije, optimizam sećanja slaže deliće nekadašnjih zbivanja i nostalgija postaje najsigurnije pribežište. Koliko mi se puta dogodilo da me prijatelji koje znam iz osnovne škole, s kraja četrdesetih prošlog veka, zaspu slikama natopljenim nostalgijom. Dobro pamtim kako sam jednom prijatelju, koji mi reče kako su to bila lepa vremena, odgovorio suprotno: - bila su grozna , bile su to godine velike nemaštine, hleb i maslac na tačkice... Današnji dvadesetogodišnjaci da ne poveruju. Ali, tada za bolje nismo znali i bili smo mladi.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Nedelja

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena