RSSVesti dana

NATO će nastaviti da se širi
12/02/2016 22:33 | Beograd | Globus

NATO će nastaviti da se širi

Piše: Miloš Mitrović

Ocena ruskog premijera Dmitrija Medvedeva da bi intervencija arapskih snaga - u koje spada i Saudijska Arabija - u sirijski sukob mogla voditi svetskom ratu je smešna, sudeći po reakciji bivšeg komandanta NATO za Evropu Džejmsa Stavrdidisa na molbu da je prokomentariše.

Pročitaj

O Americi u Beogradu

12/02/2016 17:07 | Nedelja

O Americi u Beogradu

Piše: Radivoj Cvetićanin

Skat ili Skot? Hajdemo odmah da skinemo sa dnevnog reda pitanje koje je, inače, i najmanje važno u ovome članku što će se baviti Amerikom, i Vukom Jeremićem. Dakle: Kyle R. Scott preuzeo je prošle nedelje dužnost američkog ambasadora u Beogradu.

Pročitaj

Šta Tramp ne shvata

12/02/2016 17:15 | Nedelja

Šta Tramp ne shvata

Piše: Milan Panić

Na svim u novije vreme održanim predsedničkim izborima učestvovala su po jedan ili dva biznismena. U najnovijem takvom slučaju Karli Fiorina i Donald Tramp su, svako za sebe, izneli argument da su zbog vremena provedenog u privatnom sektoru na univerzalan način kvalifikovani da vode zemlju.Pročitaj

Sto godina Dade

12/02/2016 17:11 | Nedelja

Sto godina Dade

Piše: Bora Ćosić

Nije bog slučaja tek tako zabio prst prvog dadaiste na onom mestu u enciklopediji gde se objašnjava dečje sricanje. Ovako kršten, dadaizam pokazao se kao iskonska kreacija dečje duše, po svom bezobrazluku, odsustvu obzira i po okrnjenom vokabularu, jer dadi dovoljno je mnogo manje slova nego preozbiljnom, odraslom svetu.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Nedelja

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport