RSSVesti dana

Piše: Aleksandar Milošević

Odobravanje kredita bez obezbeđenja povlašćenim klijentima i kupovina korporativnih obveznica od tih istih klijenata, samo su dva od mnogo načina kojima je novac iz državnih preduzeća i banaka prelivan u džepove tajkuna. Među drugim mehanizmima, naročito se ističe sistem koji je koristilo Dunav osiguranje. Ono je, kao vlasnik Dunav banke, istovremeno bio i žirant za kredite koje je ta banka odobravala pojedinim firmama, a one pozajmice uglavnom nisu ni vraćale. Tako je umesto stvarnog kredita, dobijeni novac firmama bio poklon od Dunav osiguranja.Pročitaj

Ne očekujemo nestašice lekova

26/11/2014 19:28 | Beograd | Društvo

Ne očekujemo nestašice lekova

Piše: Katarina Živanović

Lekovi će od početka godine pojeftiniti, a ne poskupeti. Nijedan lek neće da poskupi, niti će participacija za lekove sa A liste biti viša od 50 dinara - tvrdi za Danas Momčilo Babić, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), uprkos navodima da će primenom novog pravilnika cena pojedinih lekova biti viša.

Pročitaj

Vesna Marković: Nemačka ključni partner u budućnosti

26/11/2014 19:11 | Beograd | Politika

Vesna Marković: Nemačka ključni partner u budućnosti

Piše: P. D.

Srbija je ostvarila veliki napredak u pregovorima, o čemu govori i zvanično otvaranje pregovora u januaru ove godine održavanjem prve Međuvladine konferencije.

Pročitaj

Trenutak istine za zdanje na Ušću

26/11/2014 17:36 | Beograd | Kultura

Trenutak istine za zdanje na Ušću

Piše: A. Ćuk

Trenutak istine je došao, videćete radnike koji počinju rad na neophodnoj sanaciji krova - nastavljamo s rekonstrukcijom Muzeja. Tempo radova ćemo organizovati tako da nema prekida, kako bismo završili rekonstrukciju 20. oktobra 2015. Tesni smo s rokom.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Zdravlje

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena