RSSVesti dana

Piše: P. D.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je 2. jula pismo britanskoj kraljici Elizabeti povodom inicijative Londona da se u SB UN usvoji Rezolucija o Srebrenici. Pismo je Danas dobio iz obaveštenih krugova, a prema našim izvorima, ono je dostavljeno Ambasadi Srbije u Londonu i zasad nema potvrde da je i uručeno.

Pročitaj

Mašić: Poziv na linč i mene i NVO

06/07/2015 19:55 | Beograd | Pravo Danas

Mašić: Poziv na linč i mene i NVO

Piše: K. Živanović

Novinar BBC-ja Dušan Mašić, tvorac akcije #sedamhiljada, čija je ideja da se performansom u Beogradu 11. jula oda počast žrtvama Srebrenice, danima dobija pretnje putem društvenih mreža, koje, kako kaže, već prerastaju u poziv na linč.

Pročitaj

Moskva veto nije uložila ni 90-ih

06/07/2015 19:30 | Beograd | Politika

Moskva veto nije uložila ni 90-ih

Piše: B. Cvejić

Naglo približavanje Srbije NATO je nešto što se Rusiji ne sviđa. Saradnja Srbije sa tom organizacijom Rusima deluje kao da se krećemo ka punopravnom članstvu u NATO, što nikako ne žele, i moguće je da zbog toga neće upotrebiti svoje pravo na veto kada se danas u Savetu bezbednosti UN bude izjašnjavalo o rezolucijama o Srebrenici, kaže za Danas Vladislav Jovanović, nekadašnji ambasador Srbije pri UN i bivši ministar spoljnih poslova. On je, ipak, mišljenja da će Rusija to uraditi upravo kako bi zaustavila trend ubrzanog približavanja Srbiji Severnoatlantskoj alijansi.

Pročitaj

Cipras bi pobedio u Srbiji

06/07/2015 19:22 | Beograd | Politika

Cipras bi pobedio u Srbiji

Piše: L. Valtner

Ishod referenduma u Grčkoj neće znatno uticati na popularnost levih vrednosnih orijentacije u Srbiji, ali može pokrenuti desnicu, populiste i antievropejce, smatraju sagovornici Danasa. Kako kažu, problemi s kojima se Grčka suočava se ne rešavaju na referendumu iako je to bio važan korak.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Biznis

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena