RSSVesti dana

Piše: A. Roknić - J. Diković

Vlasti u Srbiji zatražile su od Haškog tribunala da se slučaj radikala - Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića - koji su optuženi za nepoštovanje tog suda, prebaci u nadležnost srpskog pravosuđa, saznaje Danas.

Pročitaj

U Hrvatskoj je jednako teško biti Hrvat koji misli drugačije kao i Srbin

05/02/2016 22:18 | Beograd | Politika

U Hrvatskoj je jednako teško biti Hrvat koji misli drugačije kao i Srbin

Piše: Lidija Valtner

Nije baš najjasnije šta se događa u vezi sa navodima o poseti predsednika Srbije Hrvatskoj. Svaki dan dolaze demanti da je nešto rečeno. Koliko god imao kritike na račun vanjske politike ili nekih poteza predsednice Kolinde Grabar Kitarović, slažem se da više nije vreme za čisto protokolarne susrete i da se neke stvari sa obe strane moraju puno konkretnije rešavati. Ako je u tom kontekstu ikad rečeno da se na sledećem susretu mora nešto više dogoditi od ručka i ljubljenja, i to po pitanju problema izbeglica, kulturnog blaga, zarobljenika, nestalih, podržavam da se ti bilateralni razgovori konkretiziraju. Koliko vidim, tu nikakvih uvjeta nije bilo i nadam se da ih nije bilo jer se na takav način ne funkcionira u vanjskoj politici, ocenjuje u intervjuu za Danas Hrvoje Klasić, profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, odgovarajući na pitanje kako vidi atmosferu stvorenu u medijima oko posete predsednika Srbije Hrvatskoj.

Pročitaj

Senders u znatnoj prednosti nad Klintonovom

06/02/2016 00:14 | Globus

Senders u znatnoj prednosti nad Klintonovom

Piše: S. D.Hilari Klinton, bivša državna sekretarka i prva dama SAD, i Berni Senders, senator iz Vermonta, sučelili su stavove, između ostalog, o Volstritu i spoljnoj politici u prvoj predsedničkoj debati "jedan na jedan" Demokratske stranke.

Pročitaj

Zbog izbora zaboravljeni otkazi u administraciji

05/02/2016 23:16 | Beograd | Ekonomija

Zbog izbora zaboravljeni otkazi u administraciji

Piše: A. Milošević

- Fiskalnom strategijom za 2016. godinu predviđeno je da se u javnoj upravi samo u januaru broj radnih mesta smanji za 14.000, a u ponedeljak ističe rok do kojeg sva ministarstva moraju da dostave izveštaje o tome dokle su stigla sa ovim poslom.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Nedelja

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport