RSSVesti dana

DSS i Dveri definitivno u parlamentu
04/05/2016 00:11 | Beograd | Politika

DSS i Dveri definitivno u parlamentu

Piše: N. D.

Koalicija Dveri/DSS ulazi u Skupštinu Srbije posle jučerašnjeg ponovljenog glasanja za parlament na 15 biračkih mesta u Srbiji, što u ovoj koaliciji vide kao početak pada ove vlasti. Lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić prelazak cenzusa ovog saveza opisuje kao uguravanje u parlamet zahvaljujući ujednjinjavanju. On je, ipak, ponosan na rezultat koji je i ovoga puta njegova stranka ostvarila i ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Pročitaj

Ministarstvo produžava konkurs za nauku

05/05/2016 11:05 | Beograd | Društvo

Ministarstvo produžava konkurs za nauku

Piše: V. Andrić

Sednica Vlade Srbije na kojoj bi trebalo da se odluči o sudbini konkursa za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata za period od 2016. do 2020. još nije zakazana, tako da nije poznato hoće li taj konkurs biti poništen ili ne.

Pročitaj

Bolji od Hrvatske i Slovenije, gori od svih ostalih

05/05/2016 10:44 | Beograd | Ekonomija

Bolji od Hrvatske i Slovenije, gori od svih ostalih

Piše: A. Milošević

Srbija će ove godine ostvariti rast bruto domaćeg proizvoda od dva odsto, ako je verovati najnovijoj proceni Evropske komisije. To je za 0,4 odsto više od prethodne prognoze i više nego što u ovom trenutku očekuju Međunarodni monetarni fond i Svetska banka, koje veruju da će srpska privreda porasti za 1,8 odsto u 2016. godini. S druge strane, EK je snizila svoju procenu rasta Hrvatske, sa 2,1 na 1,6 odsto, tako da je naša zemlja po tom kriterijumu "preskočila" komšije.

Pročitaj

Ako padne evro, pada i Evropska unija

05/05/2016 12:01 | Svet

Ako padne evro, pada i Evropska unija

Piše: Joška FišerOd 2009, kada je finansijska kriza koja je počela u Americi 2008. šokirala evrozonu do srži, upravljanje krizom postalo je svakodnevica Evrope. Štaviše, Evropu iskušava kriza za krizom i teško da će se to uskoro promeniti.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSSrbija

RSSKultura

RSSScena