RSSVesti dana

Piše: B. Cvejić

Svega 32 poslanika od ukupno 250 u Skupštini Srbije glasala su „protiv“ usvajanja zakonskih rešenja ili drugih odluka za nepuna prva tri meseca ovog saziva, odnosno od 16. aprila do 30. juna, pokazuju podaci inicijative Otvoreni parlament u koje je Danas imao uvid.

Pročitaj

Dačić: Značajna poseta Mogerinijeve

27/07/2014 18:58 | Beograd | Politika

Dačić: Značajna poseta Mogerinijeve

Piše: M. Stojanović

Poseta ministarke spoljnih poslova Italije Federike Mogerini u okviru je predsedavanja Italije Savetu EU i ona će posetiti ceo region Zapadnog Balkana, kaže za Danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom današnjeg dolaska šefice italijanske diplomatije u Beograd.

Pročitaj

Zakon o preduzećima tek na startu

27/07/2014 18:56 | Beograd | Politika

Zakon o preduzećima tek na startu

Piše: B. Cvejić

Zakon o javnim preduzećima neće biti usvojen do 4. avgusta, iako se u ekspozeu premijera Aleksandra Vučića nalazi na spisku propisa koji bi trebalo da budu usvojeni u prvih 100 dana rada Vlade Srbije.

Pročitaj

Bez TV pretplate od avgusta do januara 2016.

27/07/2014 18:46 | Beograd | Društvo

Bez TV pretplate od avgusta do januara 2016.

Piše: B. Cvejić

Pretplata za javni servis zvanično će biti ukinuta tokom avgusta i građani Srbije neće više morati da plaćaju tu obavezu sve do 1. januara 2016. godine, do kada će RTS i RTV biti finansirani direktno iz budžeta države, odlučila je juče Vlada Srbije usvojivši set medijskih zakona – o javnom informisanju, o elektronskim medijima i o javniom medijskim servisima. Ovi zakoni već sutra stižu u parlament „po hitnom postupku“, a kada se i tamo usvoje i objave u Službenom glasniku, tada će njihove odredbe stupiti na snagu.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Nedelja

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport