RSSVesti dana

Piše: B. Cvejić

Vlada Srbije je samo tokom marta razrešila više od 80 funkcionera u državnoj upravi i "prebacila" ih u status vršioca dužnosti, koji može trajati najduže šest meseci. Uvidom u kadrovska rešenja sa martovskih sednica vlade, Danas je došao do podatka da su u v.d. status postavljena 33 dosadašnja pomoćnika ministra, 23 pomoćnika direktora, 17 direktora službi, agencija i kancelarija, pet zamenika direktora, dva sekretara ministarstva i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Razlog tome je što niko od njih nije izabran na konkursu, iako je trebalo, te će se za njihova mesta u narednim mesecima raspisati konkursi.

Pročitaj

Građani moraju da zadrže antene

29/03/2015 23:29 | Društvo

Građani moraju da zadrže antene

Piše: Bojan Cvejić

Krajnji rok za završetak digitalizacije je 17. jun ove godine i on će biti u potpunosti ispoštovan. Najvažnije je da digitalizacija neće kasniti ni jedan jedini dan. U ovom trenutku 93,6 odsto građana Srbije, koji televiziju gledaju pomoću krovne ili sobne antene, može da gleda besplatnu digitalnu televiziju, ukoliko imaju set top boks (STB) uređaj, ističe za Danas Branko Gogić, v.d. direktora javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze.

Pročitaj

Demokrate ne odustaju od okupljanja

29/03/2015 19:03 | Politika

Demokrate ne odustaju od okupljanja

Piše: L.V.

- Srpska napredna stranka još nije donela zvaničnu odluku o otkazivanju svog mitinga 25. aprila u Novom Sadu, kaže potpredsednik SNS Igor Mirović. Demokrate, prema rečima njihovog predsednika Bojana Pajtića, ne planiraju da zbog eventualnog neodržavanja mitinga naprednjaka odustanu od svog skupa istog dana u Beogradu.

Pročitaj

Ističe rok za izveštaj o padu helikoptera

29/03/2015 20:27 | Društvo

Ističe rok za izveštaj o padu helikoptera

Tehničkoj komisiji koja je istraživala uzroke pada vojnog helikoptera Mi-17, u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba, u ponedeljak ističe rok da podnese izveštaj načelniku Generalštaba VS generalu Ljubiši Dikoviću.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Nedelja

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport