RSSVesti dana

U kabinetima diplome Branislava Nušića
31/10/2014 19:08 | Beograd | Kultura

U kabinetima diplome Branislava Nušića

Piše: Marija Krtinić

Predstava "Doktor Nušić", po komediji "Dr" Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, a u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Somboru i Kruševačkog pozorišta, imaće večeras beogradsku premijeru na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Pored toga, Mladenović ovih dana priprema pozorišnu adaptaciju scenarija i filma Larsa fon Trira "Dogvil", koja će premijerno biti izvedena 19. decembra u Mikser hausu.

Pročitaj

Pokret isplativiji od stranke

31/10/2014 19:25 | Beograd | Politika

Pokret isplativiji od stranke

Piše: Bojan Cvejić

U narednih nekoliko meseci, barem prema najavama, u Srbiji se očekuje osnivanje najmanje šest novih političkih partija, mahom nastalih iz već postojećih stranaka. Pitanje je koliko će njih uspeti u toj nameri budući da osnivanje nove stranke košta 4,5 miliona dinara i da je potrebno 10.000 potpisa osnivača.

Pročitaj

Kako smo se samoućutkali

30/10/2014 16:39 | Terazije

Kako smo se samoućutkali

Piše: T. D.

Naš problem je daleko ozbiljniji od Aleksandra Vučića i „napredne radikalne stranke“.

Pročitaj

Tačka preko koje se ne prelazi

30/10/2014 19:20 | Beograd | Kultura

Tačka preko koje se ne prelazi

Piše: A. Ćuk - A. Malušev

Čak je i meni koja nisam pravnik jasno da je odluka Grada o tome da ne budem više na poziciji vršioca dužnosti direktorke Kulturnog centra Beograda (KCB) morala biti najpre objavljena u Službenom glasniku - prokomentarisala je Mia David Zarić smenu s ovog mesta. Vest o tome prozujala je u prepunom Pop ap prostoru KCB-a, neposredno pred konferenciju za novinare sazvanu povodom, sporne odluke Grada da se Oktobarski salon, najznačajnija manifestacija savremene umetnosti, održava svake druge godine zbog, kako je navedeno, uštede sredstava i poboljšanja njenog kvaliteta.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

Bilten

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport

RSSScena