Smederevski dani cveća 1

Centralni gradski trg u Smederevu ovog vikenda je deveti put domaćin sajma proizvođača cveća, baštenskog i sobnog bilja i rasada iz gotovo čitave Srbije, prenosi regionalni portal Podunavlje.info.

Smederevski dani cveća, okupili su ove godine najveći broj izlagača, više od pedeset (2016 – 43), iz Smedereva i okoline, ali i iz Grocke, Mladenovca, Kragujevca, Zemuna, Kruševca, Vrnjačke banje, Rače Kragujevačke, Požarevca, Smederevske Palanke, Majdanpeka..

Štandovi su postavljeni u NJegoševoj ulici, u zaleđu Hrama Svetog Georgija, u strogom centru grada i pešačkoj zoni, pa manifestaciju u slavu cveća obiđe veliki broj Smederevaca.
 
Posle stručnog ocenjivanja štandova, proglašeni su pobednici u četiri kategorije među prijavljenim izlagačima i proizvođačima sezonskog, baštenskog, saksijskog, rezanog i sobnog cveća.
 
Najlepše uređeni štand, prema mišljenju žirija, imala je LJiljana Pešić iz Smedereva, na drugom mestu je rasadnik Zlatna tuja iz Kruševca i treći je Terracotta studio iz Kragujevca.

Nagrada za najbolji kvalitet rasada, pripala je i ove godine JKP Zelenilo iz Smedereva. Drugi je rasadnik Đorđević – Vučić, Rača Kragujevačka i na trećem mestu je Poljoprivredno gazdinstvo Vučković iz Male Krsne.
 
U okviru manifestacije, proglašeni su i najbolji u kategoriji najlepše cvetno, odnosno uređeno dvorište iz Smedereva i okoline, koje su imali Gorica i Dobrica Jovanović iz Vranova, drugi je Miloš Minić iz Kolara, a treći Mihajlo Glogovac iz Smedereva.

Za najlepše uređeni balkon/terasu nagrađena je Aleksandra Mitrović, drugo mesto je zauzela Stanka Stevanović, a treće mesto pripalo je Dragani Trajković, sve iz Smedereva.
 
Održavanje manifestacije Smederevski dani cveća pokrenulo je pre devet godina Udruženje proizvođača i ljubitelja cveća Smederevski đurđevak, tehnički realizatori su smederevski turistički radnici, a pokrovitelj je Grad Smederevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari