Ljiljana Bukvic

berlin
10.01.2023. 20:06

Zbogom, Srbijo. Dobro te našla, Nemačko

Između 27.000 i 60.000 ljudi godišnje odlazi iz Srbije. Za poslom i boljim životom. To su bile procene evropskih institucija za one predpandemijske godine.
Vuk pojeo magarca kao inflacija penzije 3
13.12.2022. 11:05

Vuk pojeo magarca kao inflacija penzije

“Verujem da smo penzionerima ispravili nepravdu jer su penzije zaostajale za stopama rasta”, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije nakon što se sinoć obratio javnosti povodom situacije na Kosovu.
Tetkica iz beogradske gimnazije o izgubljenom sporu protiv države: Čekamo da nam odobre plaćanje na rate, bojimo se da idemo u Strazbur 8
27.09.2022. 17:58

Tetkica iz beogradske gimnazije o izgubljenom sporu protiv države: Čekamo da nam odobre plaćanje na rate, bojimo se da idemo u Strazbur

Tetkice, ali i svi ostali zaposleni u školama koji rade za minimalac, a koji su tužili državu zbog neisplaćenog toplog obroka i regresa izgubili su spor i moraće da plate sudske troškove od nekoliko hiljada dinara do više od 1.000 evra. Ostaje im da se žale Ustavnom sudu i na kraju Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, ukoliko budu imali snage do njega da idu.
Kakvu će odluku EU doneti sutra o štednji gasa? 10
25.07.2022. 18:22

Kakvu će odluku EU doneti sutra o štednji gasa?

Evropska komisija zatražila je od članica EU da dobrovoljno smanje potrošnju gasa za 15 odsto do marta naredne godine, kako bi se uštedelo ukoliko dođe do prekida isporuka ovog energenta iz Rusije.

Naslovna strana

26. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.