Bastać: Nesreće na gradilištima odgovornost svih koji ignorišu zakon i mišljenje struke 1Marko Bastać Foto: Beta/GO Stari grad

Dva radnika su danas povređena na građevini u Čika Ljubinoj ulici koja je jedan od primera haosa koji je u Beogradu napravila ova korumpirana, nestručna i bahata vlast“, navodi se u saopštenju te opštine.

Bastać u saopštenju tvrdi da se radovi vrše bez potrebne dokementacije, sa „problematičnim“ dozvolama za rekonstrukciju na bazi kojih su „izvodjači bušili šipove, promenjena je statika zgrade i sve se završilo padom jednog od zidova na radnike“.

„Na ovaj problem smo skrenuli pažnju pre više od 16 meseci kada smo i nezakonite radove prijavili nadležnom ministarstvu“, dadaje Bastać.

Kako se u saopštenju navodi, nereagovanje nadležnih je dokaz da je interes „omiljenih domaćih i stranih tajkuna ovoj vlasti značajniji od bezbednosti radnika i bezbednosti svih koji će sutra koristiti taj objekat“.

„Bitno je da napomenemo da se na ovoj ekskluzivnoj lokaciji gradi hotel Miroslava Miškovića, a da je izvođač ista firma koja izvodi radove u Beogradu na vodi,“ ističe se u saopštenju.

U nesreći koja se danas dogodila na gradilištu u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda povređena su dva radnika tako što se na njih obrušio zid.