Foto: Udruženje Slobada za životinje

BeGeVege će ove godine biti održan 12. i 13. oktobra na Dorćol Platzu.

– Festival je nastao iz želje mladih aktivista da se proširi ideja o miroljubivom i zdravom životu, kao stvaranje empatije prema svim živim bićima. Bogatim programom koji čine predavanja iz oblasti nutricionizma, sporta, ekologije i sociologije, kao i radionice pravljenja veganskih obroka. Posetiocima ćemo približiti vegansku ishranu i empatičan način života – kazala je Snežana Milovanović iz Udruženja Sloboda za životinje.

Ona je najavila da će posetioci biti u prilici da saznaju kako mogu da promene navike, obezbede nutrijenate u ishrani, smanje svoj otpad i uticaj na zagađenje Planete, kao i to kako da ostvare najbolje rezultate u treninzima snage uz pravilno balansiranu ishranu.

Projekcije ekoloških dokumentarnih filmova u okviru festivala prikazivaće se od 20 sati.

Prema rečima organizatora preko 40 firmi izlagaće svoje proizvode, a svi koji dođu moćiće da probaju veganske burgere, pite, domaće džemove, slatkiše, sirove slatke kuglice i torte, prirodnu kozmetiku koja nije testirana na životinjama, eko odeću i obuću i još mnogo toga.

– Kao i svake godine, nekoliko azila i Udruženja dovešće mlade štence i mace za udomljavanje, tako da će posetioci moći da upoznaju svoje potencijalne nove ljubimce i udome ih kako bi imali topao dom za predstojeću zimu – kazala je Milovanović i dodala da je Udruženju posebno drago što će ove godine na festivalu biti reči o brzoj modi i benefitima korišćenja second hand stvari.

Tom prilikom će, prema njenim rečima, članovi Fejsbuk grupe „Radost davanja“ prodavati svoje stvari kako bi se sav prilog iskoristio za zbrinjavanje životinja sa ulice.

Iz udruženja Sloboda za životinje ukazuju da ja njihov cilj da pokrenu ljude na razmišljanje i delanje za sopstvenu i dobrobit drugih ljudi, životinja i Planete i poručuju da promene počinju od nas.

Povezani tekstovi