Foto: Beoinfo

Ovo je postalo još očiglednije kada su građani Starog grada ukazali da je marina Dorćol očišćena samo pred fotografisanje prvog čoveka prestonice na ovom mestu.

Radojičić je, naime, nedavno obišao radove na uređenju priobalja koji su se najavljivali u svim medijima, ukazujući pritom na značaj očuvanja vodnih bogatstava i stvaranja lepšeg okruženja za život. Ipak, samo par dana od obećanja da će više gradskih službi očistiti i urediti potez od Beton hale do Marine Dorćol, portal Starogradski.com izveštava da se na keju kod SRPC „Milan Gale Muškatirović“ i dalje nalazi đubre, plastika i otpad.

Radojičić se do sada najviše pojavljivao upravo na događajima koji se bave tematikom ekologije, zaštite životne sredine, uređenja prostora za zabavu i zdravog života.

Najviše pažnje svakako je izazvao kada je otvorio „eko-zonu“ za vrapce na Novom Beogradu. On je svečano predstavio tri kućice za vrapce, kakve bi trebalo da se nađu i na drugim opštinama, obajšnjavajući da treba više pažnje posvetiti i ovim pernatim stanovnicima Beograda, iako je tom prilikom pokazao neznanje o nekim podacima koji se tiču života i karakteristika vrabaca kao vrste.

Zato je mnogo više znanja pokazao na temama kao što su rekonstrukcije zdravstvenih obejkata. NJegovo pojavljivanje u ovakvim prilikama svakako je primereno s obzirom na lekarsku struku i dugogodišnje iskustvo vođenja jedne značajne zdravstvene ustanove kao što je dečija klinika u Tiršovoj, ali ne dovoljan za ono što Beograđani očekuju od čoveka koji vodi njihov grad.

Tako je bilo očekivano da se gradonačelnik makar pojavi na otvaranju trenutno jednog od najvećih projekata u gradu, i svakako najveće rekonstrukcije od početka njegovog mandata – radova na Trgu Republike. Ipak, ovaj događaj svojim priasustvom su najavili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski urbanista Milutin Folić, Branislav Popović, direktor Direkcije za izgradnju Beograda, ali ne i Radojičić.

„Izneverio“ je očekivanja građana Radojičić i kada je pokazao da nije obavešten o poskupljenju pojedinih stavki infostana – što je još jedna o aktuelnih i vitalnih tema za život u prestonici. Na pitanje reporterke Prve TV da li je tačno da su pojedine komunalije skuplje za 50 procenata, Radojičić je odgovorio: „Da su komunalije skuplje 50 odsto? Ja mislim da nisu, ali moram da proverim, nemam taj podatak“, kazao je Radojičić. Pojedine komunalne usluge, odnosno stavka održavanja zgrada kod „Gradskog stambenog“, zaista jeste poskupela za 50 odsto što je bila aktuelna tema tih dana, a odluku o poskupljenju potpisao je upravo Radojičić.

Gradonačelnik se zato juče vratio „sigurnim“ temama, te je prisustvao potpisivanju Memoranduma za početak snimanja filma „Hotel Beograd“ u glavnom gradu sledeće godine. Pored toga, Radojičić je nedavno svečano otvorio i drugi Beogradski gastro-enološki festival „Begef“ koji se održao na više lokacija u Skadarliji, ugostio je ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija, ali i obišao poljoprivredna gazdinstva Gorana Radivojevića i Miloša Stankovića u gročanskom naselju Begaljica, povodom nastavljanja subvencionisanja poljoprivrednih gazdinstva. Gradonačelnik će svečano otvoriti i manifestaciju „Festival srpske trpeze“, u organizaciji Udruženje Čuvari ognjišta, koje će se 22. septembra održati na Kalemegdanu, najavljuje Studio B.

Vesić o podeli posla gradske vlasti

Prilikom otvaranja radova na rekonstrukciji Trga republike, na pitanja novinara zašto nema i gradonačelnika odgovorio je njegov zamenik Goran Vesić. On je objasnio da „ne mogu svi gradski čelnici da budu na istom mestu“. Vesić je istakao i da među gradskim funkcionerima „postoji podela posla“ a da je Radojičić prisustvovao važnom događaju prethodnog dana.