Foto: Myriams-Fotos / Pixabay

Kompanija Hemofarm donirala je dodatnih 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koji će biti korišćeni u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra, rekao je on.

-Biću slobodan da našu pomoć zdravstvenim ustanovama u Srbiji uporedim sa radom kolega u Urgentnom centru: prioriteta je mnogo, a mi se trudimo da pomognemo tamo gde je pomoć u tom trenutku najpotrebnija, kazao je Zeliger.

On smatra da Urgentni centar predstavlja prva i glavna vrata na kojim treba zatražiti pomoć kada je život u opasnosti i ugrožen.
– Iz ugla zdravstvene organizacije, struke i odgovornosti koju svakodnevno traži Urgentni centar je virtuoz u svojoj oblasti, isakao je Zeliger.
On je dodaom da ukoliko njihova pomoć pacijentima omogući bolji kvalitet lečenja i olakša rad zdravstvenih radnika, Hemofarmu će to biti “najveća čast”.

– Hemofarm je jasno pokazao visok stepen odgovornosti u partnerskom odnosu sa zdravstvenim ustanovama, a posebno sa Urgentnim centrom KCS, naglasio je direktor Urgentnog centra dr Marko Ercegovac.

On je dodao da je poboljšanje uslova lečenja je glavni cilj Ministarstva zdravlja i ove ustanove, što je Hemofarm prepoznao pa stoga već drugu godinz zaredom donira krevete koji će biti korišćeni tokom lečenja najtežih pacijenata u jedinicama intenzivnih nega.

Direktor Urgentnog centra se nada da će se uspešna saradnja kakvu ova zdravstvena ustanova ima sa Hemofarmom, postati tradicija.