Mihajlović razgovarala sa predstavnicima "Alstoma" o izgradnji beogradskog metroa 1Foto: MGSI

“Izgradnja beogradskog metroa važna je ne samo za Beograd, već je to projekat od nacionalnog značaja, zbog čega je za praćenje njegove realizacije formirana radna grupa Vlade. Kroz ovaj projekat očekujemo da unapredimo saobraćaj u Beogradu, kao i da kompanije koje u njemu učestvuju, francuske i kineske, donesu u Srbiju moderne tehnologije, koje će zadovoljiti sve evropske standarde”, rekla je Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, na sastanku je rečeno i da će se u narednom periodu posebno razmatrati struktura finansiranja projekta, s obzirom na aktuelni plan da se prvo krene u gradnju prve i druge linije metroa, a ne i treće, kako je pominjano u javnosti.

Predstavnici “Alstoma” istakli su da je za ovako veliki projekat, kakav je projekat „Beogradski metro, važno da se odredi način na koji će svaki od učesnika, u skladu sa znanjem i tehnologijom kojom raspolaže, učestvovati u projektu i doprineti njegovoj uspešnoj realizaciji.

Mihajlovićeva je rekla da će na sednici Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa u petak biti predstavljena studija opravdanosti sa generalnim projektom, kao i plan linija beogradskog metroa, koje je izradila francuska kompanija Ežis.