Ne davimo Beograd kritikovao Vesića jer je hvalio građevinsku inspekciju 1Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret Ne davimo Beograd kritikovao je danas zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog pohvale rada građevinske inspekcije, te ocenio to kao „pohvale selektivnom pristupanju u sprovođenju zakona“.

Predstavnik tog pokreta Radomira Lazović je u saopštenju naveo da je „Beograd pod enormnim pritiskom divlje gradnje koja opterećuje ionako napregnutu i nedovoljnu infrastrukturu“.

„Vesićevo zadovoljstvo ostvarenim rezultatima građevinske ispekcije može se smatrati samo kao pohvala selektivnom pristupu u sprovođenju zakona i ne mešanju inspekcije u dilove koje naprednjački investitori prave sa svojim saučesnicima u vlasti“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, Vesić je posetio građevinsku inspekciji dok se na Vračaru urušavaju zgrade, „a imovina i životi ljudi su ugroženi nekontrolisanom gradnjom“.

„Umesto da neko snosi posledice, da pljušte ostavke i da se traži odgovornost, Vesić se hvali rezultatima građevinske inspekcije“, naveo je Lazović.

On je rekao da je s druge strane grada „opšta privatizacija obala divljom gradnjom i na savskoj i na dunavskoj obali“.

„Na savskom nasipu sinovi, a u bloku 45 kumovi bivšeg predsednika Tomislava Nikolića nesmetano grade nelegalne objekte…na Avali, u Borči, na Zvezdari, na Novom Beogradu, u svakom kraju grada, Beograd je pod enormnim pritiskom divlje gradnje“, dodao je Lazović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ne davimo Beograd kritikovao Vesića jer je hvalio građevinsku inspekciju”

  1. Rezultat gradjevinske inspekcije u BGD je urbanistički haos i stihija. Kada odete u Kaludjericu, Kumodraž i delove Vračara ili Zvezdare sve će vam biti jasno da ti delovi grada liče na duboku Tursku provinciju a ne na evropski prestoni grad.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.