U velikom broju slučajeva sportisti su pokretači akcija koji svojom humanošću, brigom i solidarnošću pokazuju svetu onu veliku brigu za decu, ljude, životinje…

Naša proslavljena odbojkašica, Tijana Bošković samo je jedna u nizu sjajnih osoba, sportista, koja je svoju harizmu stavila u službu humanosti.

Najbolja odbojkašica Evrope, Boškovićeva organizovala je humanitarnu večeru u cilju prikupljanja sredstava za lečenje dece koja su obolele od Laforine bolesti (najteži oblik epilepsije).

Pokretači cele akcije i osnivanja fonda za pomoć pronalasku leka protiv ove opake bolesti su roditelji dve devojčice iz Banja Luke, porodica Gajić.

Humanitarnoj večeri koja je održana u restoranu Zvezdara teatra u Beogradu odazvao se veliki broj istaknutih srpskih sportista, svetskih asova, sportskih radnika, mnogi koji su želeli da svojim prilozima pomognu deci kojima je pomoć neophodna.

Pomoć koja znači život, poboljšanje, bolje sutra. Večeri je prisustvovala kompletna odbojkaška ženska selekcija Srbije, aktuelne šampionke Evrope, deo muške odbojkaške selekcije Srbije koju očekuje put u Italiju gde se održava Svetsko prvenstvo, vodeći ljudi Odbojkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednikom OSS Zoranom Gajićem i generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem, predsednik KSS Predrag Danilović sa suprugom i kćerkom našom i svetskom mladom teniskom zvezdom Olgom Danilović, košarkaška reprezentativka Srbije Sonja Petrović, potpredsednik FSS Savo Milošević, fudbalski trenerski stručnjak Vladimir Vermezović  i mnogi drugi proslavljeni sportisti naše zemlje.

Zahvaljujem se svim dragi prijateljima i ljudima koji su se odazvali mom pozivu da prisustvuju ovoj humanitarnoj večeri i doprinesu da se Laforina bolest, najteža epilepsija ljudskog roda, izbriše sa lica zemlje. Naše malo, njima znači mnogo, a opet mi zajedničkim snagama možemo sve.  Živimo u vremenu u kojem je jako puno onih kojima je pomoć preko potrebna i pozivi za pomoć dolaze sa svih strana. Pomozimo uvek koliko možemo i budimo zahvalni Bogu i životu da smo u situaciji da možemo nekome pomoći“ rekla je Boškovićeva.