Foto: Instagram @buducnostsrbijeav (arhiva)

On je gostujući na TV Studio B naglasio da na ovaj način Grad Beograd pokazuje ozbiljnost, jer se žitelji ovih naselja dobro sećaju koliko su čekali na pomoć 2000. godine, kada je takođe bila poplava.

– Mi kao država, a pre svega predsednik Aleksandar Vučić, koji je prilikom obilaska obećao pomoć, održali smo reč. Tako ćemo držati reč i za kanalizaciju – rekao je Petronijević i podsetio da je u toku tender za čišćenje kanala u vrednosti od dva miliona evra.

On je dodao da do sada nije rađeno kako treba, jer su pregrađivani kanali koji su zatrpani otpadom.

– Kanali nisu kontejneri i zato još jednom apelujem na građane da ne bacaju đubre u kanale jer se posledica ovakve neodgovornosti građanima vraća kao bumerang. Moramo svi zajedno da čuvamo svoje životno okruženje jer u suprotnom priroda nas i te kako opominje – rekao je Petronijević.

On je podsetio da je Aleksandar Vučić prvi predsednik koji je otišao u naselja Popova bara i Kotež, iako to nije baš bilo popularno, odmah posle poplava kada su građani bili ozlojeđeni.

– Održali smo reč i za sedamnaest dana je počela isplata odštete i urađeno 935 rešenja. Građani će dobiti sumu u zavisnosti od procene opštinske komisije. Brzo smo radili i molimo građane za strpljenje jer želimo da sve uradimo kako treba kada je rekonstrukcija u pitanju – rekao je Petronijević.

On je istakao da je danima na terenu sa predstavnicima komunalnih preduzeća, iz dana u dan situacija se popravlja zahvaljujući timskom radu sa građanima, te podsetio da će u ovom delu grada u martu sledeće godine, kako je i obećano, početi radovi na izgradnji kanalizacije.

Povezani tekstovi