Foto: Stanislav Milojković

Vesić je rekao da je počela obnova parka na ušću kod Muzeja savremene umetnosti i dodao da će on biti otvoren u oktobru povodom obeležavanja oslobođenja Beograda, prenosi Beoinfo.

Veliki park od ušća do hotela „Jugoslavija“, koji ćemo raditi narednih nekoliko godina, počeli smo da uređujemo. Ove godine ćemo urediti još 17 parkova odnosno urbanih džepova, objasnio je Vesić.

Govoreći o uništavanju ambrozije na teritoriji grada, Vesić je rekao da je ove godine prvi put počelo sistemsko suzbijanje te korovske biljke, a da se za sledeću godinu priprema izmena propisa.

Za sledeću godinu Zavod za biocide i medicinsku ekologiju sprema fond u kome će građanima nuditi jedan dinar za svaku ambroziju koju donesu sa korenom. Sve to što smo uradili ove godine je dosta, ali nedovoljno, tako ćemo sledeće godine moći da kažemo da smo blizu da se izborimo sa tim problemom, rekao je Vesić.

Ambrozija je korov koji negativno utiče na gotovo 10 odsto stanovništva, naveo je Vesić i dodao da ona nije više samo zdravstveni već i privredni problem jer su ljudi onemogućeni da dolaze na posao.