Marko Bastać na Trgu Republike Foto: Maja Repić

Bastać je najavio da će današnja blokada trajati 12 časova jer, kako kaže, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nije došao da razgovara sa njima.

„Mi samo svaki put mirno, dođemo i kažemo da ugase mašine i to je to. Samo tražimo da gradonačelnik razgovara sa nama i da razreši večitog zamenika Vesića i raspiše referendum da bi se građani koji žive u ovoj opštini izjasnili da li žele radove ili ne“, izjavio je Bastać.

Foto: Maja Repić

Bastać je najavio i da će na gradilište biti donete stolice i stolovi, a da će predstavnici opštine na smenu dežurati na gradilištu.

„Svi ljudi kojima budem ptreban u opštini znaju da sam ovde“, dodao je Bastać.

Foto: Maja Repić

Neposredno nakon što je počela blokada, sa druge strane ograde postavljene oko prostora gde su predviđeni radovi, okupilo se dvadesetak građana koji su protestovali zbog blokade, uzvikujući „sramota“, tako da je započela kraća rasprava.

Jedan od okupljenih se izdvojio i pljunuo prema Bataću, koji je bio na nekoliko metara od ograde, kojoj je prišao da bi razgovarao sa protivnicima blokade.

Glavni govornik, iz grupe koja se bunila zbog blokade, rekao je Bastaću da zbog njega ne može da stigne na posao, koji mu je odgovorio da je „sve pomešao“ jer to upravo ne može zbog radova, kao i da je „očito“ dobio šta da kaže.

„Sagovornik“ Bastaća nije želeo da se predstavi, rekaviši da mu je ime i prezime gradjanin Beograda, ali je Bastaća optužio da „lomi bandere“ i da „ruši“, dok je on, kako je rekao, za „sport i nenasilje“.

Rekao je da je protiv pljuvanja i da ne poznaje čoveka koji je pljunuo prema Bastaću, dok su pristalice Bastaća tvrdile da je neki čas ranije pričao sa njim.

Radnici su u jednom trenutku ipak upalili mašine, ali su ih okupljeni

predvođeni Bastaćem zaustavili. Nekoliko nezadovoljnih građana snimalo je gradilište, a u maski telefona jednog od njih stajala je članska karta Srpske napredne stranke.

Ovo je četvrti put da građani, koji se protive pretvaranju najužeg centra grada u pešačku zonu, zajedno sa predstavnicima opštine Stari grad organizuju blokadu radova na Trgu republike. Prve blokade organizovane su 9. aprila, a zahtevi su ostali nepromenjeni.

http://

 

SNS: Bastać demolira grad i sprečava završetak radova

Gradski odbor Srpske napredne stranke(SNS) osudio je današnju blokadu radova u centru grada, koju je izveo predsednik gadske opštine Stari Grad Marko Bastać, navodeći da je „sramota da se novac Beogradjana troši i rasipa“ na takav način.U saopštenju se tvrdi da je Bastać sa sobom u blokadu poveo „zaposlene u opštini Srati grad“.

„Umesto da budu na usluzi gradjanima, svakodnevno demoliraju grad i sprečavaju završetak radova“, navedeno je u saopštenju SNS.

Povezani tekstovi