Primopredaja 10 novih autobusa za prevoz Beograđana 1Foto: Fonet/Beoinfo

Do kraja oktobra očekuje nas još deset novih autobusa, a početkom 2017. godine još deset, tako da držimo kontinuitet obnove voznog parka GSP, rekao je Mali.

On je podsetio da je u proteklom periodu stiglo 30 autobusa i pet elektro-autobusa.

Svi ovi autobusi imaju bežični internet, brojače putnika, klima uređaje, kao i pristup za osobe sa invaliditetom jer su urađeni po najvišim standardima, naveo je Mali i zahvalio Fabrici „Ikarbus” jer je ispoštovan rok i dogovor sa Gradom.

Kao što vidite mi ne kupujemo autobuse iz inostranstva, već od domaće fabrike koja zapošljava naše radnike i njima isplaćuje plate, rekao je Mali poručivši radnicima GSP da će kao i do sada Grad biti uz njih i da sva nova vozila imaju kamere koje će pojačati bezbednost i vozača i putnika.

Direktor „Ikarbusa” Aleksandar Vićentić naveo je da su ugrađena najsavremjenija oprema u cilju bezbednosti i udobnosti putnika.

Idemo dobrim tempom, poboljšavamo situaciju, povećavamo kvalitet i smanjujemo potrošnju i rezultati u prvih šest meseci su dobri, napomenuo je direktor GSP „Beograd” Željko Milković i apelovao na putnike da kupuju kartu jer samo tako će moći da budu obezbeđena nova vozila.