Foto: Beoinfo

Prvo vozilo je privremeno oduzeto od D.Đ. iz Beograda koje je imalo krovnu oznaku „Gold” taksija. Istragom je utvrđeno da D.Đ. nema dozvolu za obavljanje taksi usluga a da je automobil od drugog, regularnog taksiste koji je sada ostao bez vozila.

Automobil marke „mazda 6” privremeno je oduzet od Z.S. iz Beograda koji je brisan iz registra taksista 11. juna 2015. godine i imao je krovnu oznaku „Gold” taksija.

Komunalna policija zatražila je od taksi udruženja a pre svega od „Naksis” i „Gold” taksija da hitno dostave spisak krovnih tabli koje su izdali kako bi se utvrdilo da li neke od njih koriste negalni taksisti. Ukoliko se utvrdi da su izdavali table nelegalnim taksistima ili ukoliko nisu prijavili policiji table koje su ukradene biće preduzete mere u skladu sa zakonom protiv ovih udruženja.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda obavljaju privremeno oduzimanje nelegalnih taksi vozila primenjujući nova zakonska ovlašćenja koja su data Komunalnoj policiji.

Od početka primene ovlašćenja 29. decembra privremeno su oduzeta ukupno 23 vozila. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji Grada Beograda bude nelegalno radio poslednji divlji taksista. Grad Beograd neće tolerisati rad divljih taksista koji varaju građane, ne plaćaju poreze državi i brukaju naš Grad i zemlju kod turista. Odlučni smo da ovu aktivnost dosledno sprovedemo, saopšteno je iz Komunalne policije.

Povezani tekstovi