Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

On je kazao da je sadašnja zgrada te zdravstvene ustanove izgradjena šezdesetih godina i da od tada nije obnovljena, a broj korisnika se višestruko povećao.

„Pri kraju je izrada tendera za izgradnju doma zdravlja u Borči, u koji će biti uloženo oko 900 miliona dinara, a predviđena dinamika radova je 12 meseci. Deo Beograda, koji ima 70.000 stanovnika, dobiće moderan objekat od 7.000 kvadratnih metara u blizini postojeće pijace“, rekao je Radojičić za televiziju Pink.

Radojičić je kazao da je u toku dogradnja jednog bloka u Domu zdravlja u Obrenovcu, da je u planu izgradnja zdravstvene stanice u Ugrinovcima, ambulante u Kumodražu, novog objekta u Batajnici, kao i rekonstrukcija Doma zdravlja u Zemunu.

Prema njegovim rečima, gradska vlast želi da se ravnomerno razvijaju i centralne i prigradske opštine i najavio da je sa sindikalnim predstavnicima predškolskih ustanova dogovoreno da ljudi koji rade težak i odgovoran posao dobiju povećanje primanja.

„Grad Beograd je u 2018. godini povećao njihova primanja za oko 10 odsto. Nastavljamo sa povećanjem i u ovoj godini, plate će biti veće za šest odsto, a svim zaposlenima biće isplaćena i solidarna pomoć koju smo dogovorili sa sindikatom od oko 20.000 po zaposlenom“, rekao je Radojičić.

On je dodao da je sa sa ruskom kompanijom „Boos Lighting Group“ tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji potpisan memorandum o saradnji, pa će ona raditi na osvetljavanju Beograda.

„Sve što ulažemo u grad znači da ulažemo u bolji kvalitet Beogradjana. Turisti ne dolaze više samo zbog jeftinog provoda već i zbog kulture grada, naših običaja, tradicije i pravoslavnog nasledja“, rekao je Radojičić i dodao da će ta kompanija osvetliti Hram Svetog Save.

Povezani tekstovi