U Beogradu i do 80 odsto više sahrana ovog decembra nego u 2019. 1Foto: Nenad Kovačević

Broj pogreba u Beogradu u novembru povećan je za oko 40 odsto, a u decembru za 80 odsto u odnosu na isti period prošle godine, piše portal Nova.rs, pozivajući se na grafikon sa sajta umrlice.net, gde se objavljuju podaci o sahranama u Beogradu.

U novembru i decembru 2019. godine u glavnom gradu bilo je više od hiljadu sahrana mesečno, a i podaci JKP Pogrebne usluge pokazuju da je na 10 najvećih beogradskih grobalja od 1. do 16. decembra sahranjeno 1.080 ljudi, čime je na polovini meseca premašen broj od 1.068 sahrana obavljenih tokom celog decembra 2019. godine

Podaci sa sajta umrlice.net, pokazuju i da je prošle nedelje u Beogradu bilo oko 60 i više sahrana dnevno, pa je u sredu, 23. decembra, bilo 66, u četvrtak 67, u petak, 70, a u subotu 58.

O tome koliko broj umrlih premašuje prosek govori i podatak da se na beogradskih grobljima sahranjuje i nedeljom, što inače nije praksa.

Na Bežanijskom groblju, jednom od najvećih u Beogradu, porodica osobe preminule u ponedeljak, uspela je da dobije termin za sahranu tek za šest dana, odnosno u nedelju.

Portal ukazuje kako je jasno da svi sahranjeni u Beogradu nisu umrli od posledica kovida 19, kao ni da svi umrli od ove zaraze u jednom danu u Srbiji, kojih je proteklog meseca na dnevnom nivou oko 50, nisu sahranjeni u glavnom gradu. (kraj) vip/ivt

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “U Beogradu i do 80 odsto više sahrana ovog decembra nego u 2019.”

 1. 1000.mesecno, ili 12.000 godisnje, ili 120.000 za 10 g. za 100 godina nece imati ko da zivi u Beogadu, bice to jedna mala varosica.

  • Предвиђања су вам исправна само ако се за то време у Београду нико не буде родио, односно ако сби Београђани постану припадници ЛГБТ популације.

  • Na kraju ce cela Srbija stati u BG H20. Mada ja mislim da tamo nece niko ni stanovati jer kada dodje nova vlada nece oporezovati frilensere vec ove sto su kupovali kvadratni metar po 10.000 e.

 2. Ostaje pitanje osnovnog poverenja. Kome verovati. Onima koji tvrde da „imamo najveći rast“ u evropi, koji postavljaju direktore Republičkog zavoda za statistiku, „kriznom štabu“ koji podatke dobija „na papiriću“ a da se ne zna od koga.
  Srbija je zemlja „neverovatnih rezultata“ pa „guglajući“ možete da pročitate da je pomoćnik direktora RZS objavio da je u prvih 10 meseci 2019 u Srbiji umrlo ~93000 stanovnika ili ~9300 dnevno. Da bi na kraju godine isti RSZ objavio da je u novembru i decembru umrlo ~8 hiljada stanovnika te smo „ostali na proseku“ „vučićevog zlatnog doba“
  Neko od novinara bi trebalo ozbiljno da se pozabavi svim tim brojkama, jer kako verovati vlasti koja od aprila do septembra uzme 5 milijardi dolara novih kredita i tvrdi da smo i daćje „najbolji u evropi“

  • Novice nisi računao dobro,uzela je nesto preko četiri milijarde plus iz deviznih rezervi Jos 1,7 milijardi ukupno šest

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.