Foto: Beoinfo

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Dominićis je naglasila da Memorandum govori o posvećenosti Beograda da izgradi ravnopravnije društvo koje će funkcionisati u interesu svakog deteta.

Ona je rekla da su predviđene aktivnosti iz oblasti prosvete, zdravstva i zaštite dece i da u Beogradu živi 300.000 dece, što je četvrtina ukupnog broja dece u Srbiji.

„Memorandum koji smo potpisali predviđa rad na poboljšanju predškolskog i inkluzivnog obrazovanja, neonatologiju, izgradnju inkluzivnijih igrališta i razvoj u ranom detinjstvu“, rekla je Dominićis.

Radojičić je podsetio da grad i Unicef imaju dugogodišnje partnetstvo i da je bilo zajedničkih projekata, među kojima je jedan iz domena neonatologije i dalje u toku.

„Zajedno smo radili na sprečavanju vršnjaиkog nasilja, što je takođe veoma značajna oblast i izuzetno je važno da su svi društveni subjekti uključeni.

Verujem da ćemo u narednom periodu sarađivati, a Memorandum koji smo danas potpisali otvara nove mogućnosti za saradnju“, rekao je Radojiиić.

Kao značajne, Radojiиić je izdvojio projekte koji se tiču zdrave ishrane dece, projekti koji doprinose rešavanju problema korišćenja psihoaktivnih supstanci i projekat izgradnje igrališta za decu sa smetnjama u razvoju.

Povezani tekstovi