U srcu Beograda, u Francuskoj 50 firma Ocean Atlantic koja posluje u okviru američke grupe Ocean Atlantic International uskoro će početi sa gradnjom Galerija apartmana. Reč je o stambeno – poslovnom kompleksu ukupne površine od 18.500, odnosno 12 hiljada kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora i 6.500 kvadratnih metara parking prostora u podzemnoj garaži.
Tim povodom, prošle nedelje predstavljen je ovaj projekat. Takođe, prošle nedelje počela je prodaja stanova i poslovnog prostora u sklopu Galerija apartmana. Ovaj poslovno – stambeni kompleks imaće osam spratova, a umesto klasičnog krova na vrhu zgrade će biti smeštene prostrane krovne terase sa zelenilom.

Približavanje Dunavu

Kako ističu u Ocean Atlantiku Galerija apartmani su jedinstevni ne samo po dobroj lokaciji jer su udaljeni samo pet minuta hoda od centra grada već i po tome su blizu Dunava. U ovoj firmi ističu da će Galerija apartmani u budućnosti dobiti još veći značaj s obzirom na to da je u ovom delu grada isplanirana izgradnja Marine Dorćol koja će doprineti još većoj atraktivnosti ovog prostora.

Kako objašnjavaju u firmi Ocean Atlantic, prizemlje i prvi sprat rezervisani su za poslovni prostor. Hiljadu kvadratnih metara u prizemlju je namenjeno za lokale dok će se na prvom spratu nalaziti 17 poslovnih aprtamana. Zgrada je projektovana u kaskadama koje se protežu od drugog do osmog, odnosno poslednjeg sprata. Fasada će biti podeljena na dva dela, a na prozorima će biti postavljene pokretne žaluzine.
Zgrada će imati dva odvojena ulaza okrenuta ka parku i platou ispred zgrade sa sopstvenim obezbeđenjem i recepcijom. Ukupno će biti 103 stana svaki će biti opremljen SDN telefonskom linijom, kablovskom, internetom i interfonskom vezom sa recepcijom. Najmanji stanovi su garsonjere od 24 dok su najveći petosobni stanovi od 145 kvadratnih metara. Najatratktivniji prostor u Galerija apartamanima su devet Penthaus aprtmana sa staklenim fasadnim zidovima odnosno prozorima od poda do plafona.
Za srećnike koji budu imali dovoljno novca da kupe stan u ovoj zgradi , isprljani ulazi, išarani hodnici, pregorele sijalice, pokvareni liftovi, hiljade oglasnih letaka, za razliku od običnih smrtnika koji nisu u mogućnosti da žive u ovakvim zgradama, neće biti noćna mora. Zgrada će biti pod obezbeđenjem i video nadzorom 24 časa. Svaki ulaz će imati svog vratara koji će obezbeđivati ulaz, najavljivati goste. U slučaju da nestane struje zgrada ima svoj genarator.
U okviru Galerija apartmana biće izgrađena tri podzemna nivoa garaže sa 148 parking mesta. U garažu će se ulaziti iz Dunavske ulice dok će izlaz iz garaže biti na Mihizovu ulicu. Cela garaža će biti pokrivena video nadzorom tako da će neželjenim posetiocima biti onemogućen ulaz. Inače, stanari će zahvaljujući video kamerama moći da tokom celoga dana i noći nadgledaju svoje ljubimce na četiri točka. Kako bi se osećali što prijatnije, za stanare će iza zgrade biti izgrađen park na oko 16 ari.