Goran Vesić Foto: Stanislav Milojković

On je rekao da je sa opštinom Vračar, čije su prostorije u Maksima Gorkog gde je nekada Centar bio, dogovoreno da budu iskorišćene za vrtić.

Sa zadovoljstvom mogu da kažem da ovim novim izgledom Centra za socijalni rad na Vračaru nastavljeno rešavanje problema centara na teritoriji Beograda, izjavio je Vesić.

„Nedavno smo otvorili novi na Obrenovcu, adaptirali smo prostorije na Voždovcu, rešićemo i problem Centra za socijalni rad na Paliluli koji se takođe nalazi u stambenoj zgradi i u vrlo neadekvatnim prostorijama“, rekao je Vesić novinarima.

Na pitanje da li je grad Beograd u junu iz republičkog budžeta dobio 260 miliona dinara, a u julu još 16 miliona dinara, Vesić je naveo da je to posledica smanjenog prihoda.

„Mi sa Republikom često sarađujemo i tražimo finansijsku pomoć kada nam zatreba, tako smo dobili transfer za izgradnju spomenika Zorana Đinđića i za rešavanje problema naplate vrtića“, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, dok je Dragan Đilas bio gradonačelnik naplaćivan je državni vrtić roditeljima duplo skuplje.

Nakon sudskog procesa roditelji su dobili tužbu i sada je grad Beograd u obavezi da isplati oko tri milijarde dinara u narednih godinu dana i za to smo dobili pomoć iz republičkog budžeta, podsetio je Vesić.

Vesić je naveo i da je u planu da se pomogne radiodifuznim emiterima koji svojim programom promovišu grad Beograd, tako što će im se smanjiti cena zakupa prostora za 80 odsto, pod uslovom da je taj prostor u vlasništvu grada Beograda.

Shodno tome svi mogu da se prijave našem Sekretarijatu za informisanje, naglasio je Vesić.