Vesić: Raspisan tender za projekat rekonstrukcije zgrade Komande vazduhoplovstva 1Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda raspisao je tender za projekat rekonstrukcije zgrade Komande vazduhoplovstva u Zemunu, koja je oštećena u NATO agresiji, rekao je danas Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

„Do 4. avgusta ove godine dobićemo kompaniju koja će za Grad Beograd izraditi projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ovog zdanja koje uživa status spomenika kulture“, najavio je Vesić.

Kako se podseća u saopštenju, zgrada Komande vazduhoplovstva površine 15.000 kvdrata sagrađena je 1936. godine, prema projektu arhitekte Dragiše Brašovana, na mestu zgrada nekadašnje Vojne komande u Zemunu.

Predstavlja značajno delo jugoslovenske moderne u periodu između dva svetska rata, rekao je Vesić, koji smatra da je naša sramota zato što ova ”divna zgrada, koja se nalazi u centru Zemuna nije obnovljena”.

Zavod za zaštitu spomenika već je uradio projekat statitike koji je pokazao da zgrada može da se obnovi. Sada, kada završimo projekat rekonstrukcije država će moći konačno da obnovi ovu zgradu“, naglasio je Vesić.

Vrednost tendera je 18.2 miliona dinara, a rok za predaju prijava je 4. avgust ove godine.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vesić: Raspisan tender za projekat rekonstrukcije zgrade Komande vazduhoplovstva”

  1. Mnogo je lepa ta zgrada u Zemunu , retko ko primecuje da je ona i gradjena da izgleda kao avion ima krila i trup ako se gleda odozgo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.