Imunitet bez provere antitela? 1

Poslednjih dana u javnosti se pojavljuju protivurečne informacije , koje zbunjuju građane, a radi se o tome da li je neophodno ili ne proveriti broj stečenih antitela, posle primljene dve doze vakcine protiv kovida 19, kako bismo bili sigurni da smo stekli imunitet od zaraze.

Ako se ne varam, i dr Kon, član medicinskog dela Kriznog štaba, govorio je samo o tome da ne treba proveravati broj antitela, pa čak da nema govora o tome da treba primiti i treću dozu vakcine, ako se posle dve doze nije stekao potreban broj antitela.

Zato mi nije jasno zašto Krizni štab ne izađe u javnost sa jednom ozbiljnom analizom i isto tako jasnim stavom po tom pitanju.

Drugim rečima, da dobijemo jasan odgovor na jasno pitanje: kako ćemo znati da li smo stekli imunitet , ako nismo proverili antitela?

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Imunitet bez provere antitela?”

  1. Meni nije jasno kako Vama nije jasno da „Krizni“ štab ima svoj stav jedino onda kad mu ga stave „medicinski stručnjaci“od gore?

    • A ljudi koji su prelezali covid moraju PCR test ili potvrdu o vakcinaciji da bi putovali… ? Ni za njih ne vaze seroloski Ig G testovi? I to se ucilo tako na medicinskom fakultetu?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.