Kakva nam se zima obećava? 1Foto: Canva

Svakodnevno se suočavamo sa kontradiktornim izjavama odgovornih lica, vezanih za enormne gubitke Elektroprivrede Srbije, koje već uveliko najavljuje restrikciju struje. Nije uverljiva izjava ministarke Zorane Mihajlović da restrikcija neće biti. Jer, „samo malo treba prištedeti.“ Ali, dodaje: „štednja ili bankrot!“

Nije bitno šta ko predlaže, jer se zna da o svemu odlučuje Aleksanddar Vučić, koji nas svakodnevno plaši i preti smrzavanjem i mrakom. Umesto da angažuje stručni tim, koji bi analizirao tešku situaciju u EPS-u i predložio odgovarajuće mere za sanaciju, on daje ličnu procenu problema nastalog kolapsom elektroprivrede, ispisujući na tabli cifre koje teško ko može da razume.

Za tešku situaciju EPS-a direktno je odgovoran predsednik Srbije, jer je dopustio da vlasnik pečenjare Milorad Grčić, nestručni kadar SNS, godinama bez ikakve kontrole uništava giganta Srbije. Sada Vučić pokušava da ubedi građane da štede struju, obećavajući povlastice onima kojima će račun biti manji u septembru ove godine, nego u istom mesecu prošle godine. Apsurdna, ili bolje reći smešna je Vučićeva ideja da će sitnim uštedama struje u domaćinstvu biti smanjen gubitak EPS-a.

Šta očekuje građane ako dođe do restrikcije struje? Oni koji žive u soliterima, u vreme isključenja struje biće lišeni i vode, liftova i grejanja. Danas kada vlada haos u zemlji zbog pogubne vladavine Aleksandra Vučića, nije isključena repriza 80-ih.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.