Horgoš Foto: Kamere AMSS/Printscreen (arhiva)

Pojačan saobraćaj očekuje se i na autoputevima ka Hrvatskoj i Mađarskoj granici i moguća su duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Upozorava se na oprez zbog najavljenih većih padavina posle podne i u toku noći.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 90 minuta.

“ Koristite alternativne prelaze Kelebiju ili Bački Breg. Pojačan saobraćaj očekuje se i na GP Batrovci, Gradina, Preševo i Gostun gde su trenutno zadržavanja do 30 min. Podsećamo da je vreme zadržavanja promenljivo, usled sezone u kojoj se i dalje nalazimo”, navode iz AMSS.

Navode da su u zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Danas se na kružnoj stazi kod Poslovnog centra „Ušće“ održava kružna auto trka kružne trke „Nagrada Beograda – Ušće 2018“.