Arnou Gujonu zabranjen ulazak na Kosovo 1Foto: N1

Na administrativnom prelazu Merdare francuskom i srpskom državljaninu Arnou Gujonu zabranjen je ulazak na Kosovo i Metohiju – i to na neodređeno vreme.

Prethodno su ga, kako je naveo, tri sata saslušavali pripadnici kosovske policije i bezbednosnih službi, a upućene su mu i pretnje.

„Ovo je zabrana humanitarnog rada, ako ne mogu da uđem na KiM, ne mogu ni da pomognem Srbima“, kaže Gujon za RTS i dodaje da mu nije svejedno zbog pretnji iz obaveštajne službe.

Tim povodom se oglasio i bivši kosovski ministar spoljnih poslova Petrit Seljimi. On je na Tviteru u raspravi sa direktorom Kancelarije za Kosovo Markom Đurićem napisao: „Arno Gujon je zaustavljen na granici zato što je rasista koji promoviše nacionalističke ideje, i zato što je lider francuskog anti-muslimanskog pokreta Identitaraca koje je podržao i norveški terorista i ubica 76-oro dece Brejvik.“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Arnou Gujonu zabranjen ulazak na Kosovo”

  1. Pitajte Google ko je Arnaud Gouillon pa cete dobiti informacije o njemu (na Francuskom).

    • Šta mislite, da li je važnije šta Google kaže o Gujonu ili ono što on tolike godine radi za ljude na KiM? Ako njegovo delo jasno ne govori o njemu, kako onda izvoru na Google-u da verujem kad tamo svako može da napiše šta hoće. I vi možete da na pročitanu priču dodate šta hoćete!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.