Foto: Južne vesti/A. Kostić

Kako je Insajderu rečeno u toj bugarskoj firmi, ugovorom je predviđeno da oni kao izvođač za potrebe Nadzornog organa i investitora treba da kupe do šest automobila koji po okončanju posla ostaju investitoru, odnosno Koridorima.

Ta obaveza, kako su naveli, predviđena još u fazi tendera. Kompanija Trejs izvodi radove na Koridoru 10 u Grdelici, a prema navodima tužilaštva, vozilo za koje se sumnja da je izazvalo sudar je u njihovom vlasništvu. Na pitanje da li je vozilo kojim je upravljao vozač zaposlen u Koridorima Srbije dato na korišćenje direktoru tog preduzeća i pod kojim uslovima, kompanija Trejs je navela da su oni kupili automobil i da ga održavaju, jer je tako predviđeno ugovorom.

„Predviđena je kupovina i održavanje od strane izvođača radova do šest automobila, u zavisnosti od potrebe Nadzornog organa i investitora, sa unapred definisanim karakteristikama, predviđenoj još u fazi tendera“, rekli su u Trejsu. Kako su istakli, prilikom kupovine vozila oni kao izvođači nemaju informaciju ko će ga koristiti niti o ruti kretanja automobila. Među vozilima koja su obezbeđena u skladu sa ugovorom, kako navode, nalazi se i automobil „škoda superb“.

Iako je reč o ugovoru koji je, kako u Koridorima Srbije kažu, potpisan u aprilu 2013, zahtev za nabavku je Trejsu upućen krajem 2017. „Trace Group Hold PLC Ogranak Beograd je nakon dobijenog zahteva za kupovinu automobila, u decembru 2017. godine ispunio svoju ugovorenu obavezu i dostavio vozilo C klase i uredno ispunjava svoje obaveze za održavanje iste.

Angažovanje vozača za kupljeno vozilo po Ugovoru nije u obavezi izvođača. S tim u vezi, mi nemamo infomaciju u vezi zapošljavanja vozača“, naveli su u bugarskoj kompaniji. Dodali su da se vozila koje je platio izvođač u skladu sa propisanim uslovima Ugovora, nakon završetka prebacuju u vlasništvo investitora – Koridora Srbije.

Danas je uhapšen vozač automobila koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna osoba, a pet teže povređeno. U automobilu, u vlasništvu kompanije Trejs, bio je direktor Koridora Srbije Zoran Babić, koji je takođe povređen.

Povezani tekstovi