Digitalne radionice Foto: Vip

Projekat „Vip digitalne radionice za starije“ od jula 2014. godine sprovode kompanija Vip mobile i Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+, a do sada je realizovano 13 radionica širom Srbije, sa više od 260 polaznika.

„Interesovanje starijih osoba za korišćenje modernih tehnologija raste iz godine u godinu iz, najčešće, potrebe da komuniciraju sa bližnjima koji žive van granica Srbije, kao i radoznalosti da budu deo digitalnog društva koje se svakodnevno širi. Naši stariji sugrađani imaće priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti korišćenja računara, Interneta i različitih digitalnih uređaja, kako bi bili u mogućnosti da brže dođu do željenih informacija, upotpune svoje slobodno vreme i budu u kontaktu sa  prijateljima i rodbinom u zemlji i u inostranstvu“, poručuju u saopštenju iz kompanije Vip mobile.

Zainteresovani da učestvuju u ovoj radionici mogu da se prijave do ponedeljka, 9. jula, u navedenoj Vip poslovnici, popunjavanjem jednostavnog formulara ili putem telefona 066/357-587 svakog dana od 10-17 časova. Prvih 20 prijavljenih građana dobiće priliku da učestvuje na radionicama, uz obezbeđen kompletan materijal za rad, a po završetku dobiće i sertifikat o uspešno završenoj obuci.