Društvo

Bezdanica teče i pamti: Sećanje na zulum (VIDEO)

Živopisna klisura reke Bezdanice s proleća priziva sebi ljubitelje prirode, ali i ljubitelje čuvenog divljeg luka sremuša, koga lokalno stanovništvo naziva „levurda“, a po kome je Bezdanica nadaleko poznata.

Bezdanica teče i pamti: Sećanje na zulum (VIDEO) 1Foto: Glas Zaječara

Bezdanica ima veliki istorijski i kulturni značaj za Veliki Izvor, a u stara vremena predstavljala je utočište od Turaka za napaćeni narod koji je tu živeo i uzgajao stoku, piše Glas Zaječara.

S proleća, već skoro puna dva veka u Bezdanici kod Velikog Izvora, na Blagovesti, organizuje se uranak, u sećanje na strašan zulum koji je se, kako narodno predanje kaže, odigrao u vreme Prvog srpskog ustanka.

Ovo je priča koju svi moraju znati.

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Ostavite odgovor

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.