"Bezobrazno je poređenje Vučića i Đinđića" 1Vučić i Brnabić Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic (arhiva)

Mandatarka Ana Brnabić rekla je u juče u Jutarnjem programu na TV Pink da su svaki dan napadi od strane tajkunskih medija na Vučića i njegovu porodicu sve monstruozniji, te da je predsednik Srbije žrtva linča i da mu se crta meta na čelu.

A sve, kako je navela, u interesu političke opcije kojoj je malo 600 miliona evra, nego bi još da krade od građana Srbije.

Ne imenujući Danas, pominjala je „jedan dnevni list“ i određene tekstove koji jasno ukazuju da se radi o nama.

Naravno, argumenata za svoje tvrdnje nije imala, već je ponovila retoriku i samog Vučića, koji je nedavno ponovo sebe predstavio kao žrtvu izrazivši bojazan da će završiti kao pokojni premijer Zoran Đinđić.

Ipak, premijerka je rekla da je njena dužnost i obaveza da sačuva život predsednika, te da će ona to i učiniti.

Pominjala je i „Šolakove medije“, ali je istovremeno bila kontradiktorna navodeći da mediji „koji sprovode linč“ imaju ogroman uticaj, a nekoliko minuta kasnije „da toliko lažu da im niko više ne veruje“.

Ovo nije prvi put da se nezavisni mediji optužuju da pozivaju na ubistvo predsednika.

Pretnju po njegov život činile su čak i karikature Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića.

Najava atentata na Vučića u proteklih devet godina išla je uvek identičnim scenariom – on „pokrene“ oštru borbu protiv mafije i kriminala, potom tabloidi „iz pouzdanih izvora“ utvrde da se sprema ubistvo Vučića („šiptarski“ lobi, Bošnjaci, strani plaćenici, opozicioni političari, „tajkunski“ mediji…), onda i sam predsednik govori o sebi kao žrtvi upoređujući se sa Zoranom Đinđićem, a njegove reči kako je meta napada potvrđuju ministri Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i premijerka Ana Brnabić.

Zoran Živković iz Nove stranke ocenjuje za Danas da je uticaj „tajkunskih medija“, kako pripadnici vlasti nazivaju nezavisne medije, toliko mali „da predsedniku ne preti nikakva opasnost čak i da je tačno to što Brnabić priča, a nije“.

– Vučić ima strah od istine i činjenica koje iznosite, a te činjenice će jednog dana doći do tužilaštva i suda. To je za njega realna opasnost i zbog toga se plaši za sebe i ljude oko sebe. Da zaista želi da se bori protiv mafije ne bi u Vladu stavljao saradnike Zemunskog klana i druge korumpirane ljude, već bi policiji i tužilaštvu dozvolio da rade svoj posao – da se bore protiv kriminala i korupcije, ističe Živković.

Prema njegovim rečima, Vučić se trudi da bude veći, značajniji i pametniji nego što jeste, i zato se upoređuje sa Đinđićem.

– On voli da se poredi i sa Titom, tvrdeći da je izgradio više saobraćajnica nego što je to urađeno u Titovo vreme. To je glupost. Više puteva je sagrađeno u vreme kada smo Đinđić, a potom ja, bili predsednici vlada. Poređenje Vučića sa Đinđićem, sa svim onim što je on predstavljao i što predstavlja, u najmanju ruku je bezobrazno i skandalozno – navodi Živković.

Novinar Vremena Nedim Sejdinović kaže za Danas da je u veoma žestokoj konkurenciji podvala naprednjačkog režima, najveća ona u kojoj se Vučić poredi sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem.

– Ne samo zbog toga što su sadašnji predsednik Srbije i njegovi pajtosi likovali kada je Đinđić likvidiran već i zbog toga što su u pitanju dva političara koja se nalaze na suprotnim stranama istorije, u svakom pogledu. Vučić je izdanak onoga najgorega što ova zemlja ima – izdanak laži, kvaziistorije, licemerja, pohlepe, prevare, podmetanja, intriga, kriminala, pa i zločina, i u tom smislu on je potpuno zaštićen. Oni koji bi njemu mogli da nanesu bilo kakvu ozledu već se nalaze pod njegovom kontrolom i podržavaju ga svesrdno – naglašava Sejdinović.

On dodaje da je Đinđić bio predstavnik one manjinske Srbije koja je iskreno želela da budemo deo razvijenog i civilizovanog sveta, one manjinske Srbije koja je želela da se razračuna sa tragičnom prošlošću i kriminalnim strukturama koje su kao pauci prekrili naše nebo.

– I to ga je koštalo života. On je na neki način ubijen da bi mogli vladati Vučić i njegova bulumenta – zaključuje Sejdinović.

Iako voli da se poredi sa pokojnim premijerom, dobro se pamti izjava Aleksandra Vučića da se tri puta u životu napio – kada je Zvezda postala prvak Evrope, kad je ubijen Slavko Ćuruvija i kada je ubijen Đinđić.

Za vreme života pokojnog premijera radikali, čiji je Vučić bio jedan od najistaknutijih članova, vodili su otvorenu hajku optužujući Đinđića da je saradnik mafije i kriminalaca.

Poznata je i Vučićeva ulična „akcija“ u kojoj prelepljuje tablu Bulevara Zorana Đinđića natpisom Bulevar Ratka Mladića. Sada se upoređuje sa njim kao političarem i tvrdi da će kao on i završiti.

Obradović: Zločinac se uvek predstavlja kao žrtva

Lider Dveri Boško Obradović kaže za Danas da Vučić voli sebe da predstavlja kao žrtvu „zato što zločinac uvek želi da se predstavi kao žrtva i tako pokuša da sakrije svoj zločin“. „Istovremeno na taj način nastoji da zaustavi istrage o kriminalu i korupciji u koju su umešani njegovi najbliži rođaci i kumovi. Lažnom patetikom da je ugrožen on i njegova porodica skreću pažnju sa svega onog u čemu aktuelna vlast danas ugrožava opstanak naroda i države – ističe Obradović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “„Bezobrazno je poređenje Vučića i Đinđića“”

  1. Gospodja Brnabic kaze da je dragi nam Predsednik zrtva linca. Pa, neka podnese ostavku ako se tesko sa tim nosi. Preziveli bismo!

  2. I sama sam primetila da je Brnabić poredila Vučića sa Đinđićem i pitala sam se zašto niko ne reaguje. Hvala što ste to učinili, ali reč „bezobrazno“ je apsolutno nedovoljno oštra da se osudi takvo lažljivo, poltronsko, nečasno, uvredljivo, potcenjivačko, neinteligentno, jadno i bedno ponašanje.

  3. Jeste glupo, jedan je bio kriminalac, a drugom je brat kriminalac.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.