Čačak od Vlade Srbije dobio 330 miliona dinara za Naučno-tehnološki park 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Kupovina zgrada od 5.733 kvadratna metra i 7.000 kvadratnih metara zemljišta biće plaćena 270 miliona dinara, a oprema 60 miliona.

Gradska uprava ističe da su se time stekli uslovi da Naučno-tehnološki park koji je radio na tri mesta, ubuduće radi na damo jednom, i da preraste u regionalni centar koji će pružati podršku i okolnim opštinama.

Grad Čačak će objekte i zemljište za potrebe Naučno-tehnološkog parka kupiti od čačanske firme „Slovas“, koja se obavezala da do kraja februara adaptira te objekte.

Naučno-tehnološki park u Čačku je osnovan 2011. godine za tehničku podršku razvoja preduzetništva i uvođenja inovacija, uz saradnju s fakultetima i privrednicima.

U okviru tog parka posluje 19 firmi iz oblasti konsaltinga, bezbednosti na radu i proizvodnje, edukacije, prevodilaštva, infrmacionih sistema, servisiranja računara i popravke električnih uređaja, knjigovodstva, računarskog programiranja.