Organizacija CRTA je 5. februara pokrenula akciju zbog spota SNS, koji je emitovan na televiziji Prva 3. februara i na televiziji Hepi 4. februara. Programski direktor CRTA Raša Nedeljkov rekao je da je cilj akcije da se REM zvanično izjasni da li je emitovanjem tog političkog spota prekršen zakon.

„Zakon kaže da su mediji dužni da obezbede slobodno, istinito, objektivno, potpuno i blagovremeno informisanje građana, a naročito da kroz vesti i program istinito i objektivno predstavljaju činjenice i događaje i da podstiču slobodno formiranje mišljenja. Kada se to dešava, REM ima odgovornost da reaguje kako bi zaštitio javni interes“, rekao je Nedeljkov, a navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, promotivni spot SNS sadrži eksplicitni politički sadržaj, političke poruke i ima politički uticaj na gledaoce, jer stavlja direktno u vezu lidere opozicije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, kao i građanske proteste koji se održavaju širom Srbije sa tajkunima i kriminalom. U saopštenju se dodaje da je Zakonom o elektronskim medijima direktno zabranjeno bilo kakvo političko oglašavanje van predizborne kampanje.

 Savet Regulatornog tela za elektronske medije doneo je odluku da se odbace, kao neosnovane, prijave organizacije „Građani na straži“ koje su pristigle povodom prikazivanja dela spota Srpske napredne stranke u informativnim programima TV Prve i Hepi TV

Povezani tekstovi