Da li je bilo korupcije pri ugovaranju novogodišnjih koncerata? 1Foto: Nenad Kovačević

Neformalna grupa građana „Uzbunjivač Užice“ je podnela krivičnu prijavu užičkom Osnovnom tužilaštvu protiv Nemanje Nešića, pomoćnika gradonačelnika Užica, i Jelene Vasović, direktorke Gradskog kulturnog centra u tom gradu, zbog sumnje da su oštetili gradski budžet za najmanje 10.000 evra, prilikom ugovaranja novogodišnjih koncerata prošle i ove godine na užičkom trgu.

Navedeno je da se njih dvoje, inače članovi SNS koja predvodi vlast u gradu, sumnjiče „za zloupotrebu službenog položaja, nesavestan rad u službi, trgovinu uticajem, primanje i davanje mita“, odnosno za „sumnjivo sklapanje najmanje tri ugovora sa muzičkim izvođačima tokom novogodišnjih praznika u Užicu 2019. i 2020. godine“.

„Cene koncerata su se dramatično menjale u odnosu na prvobitne ponude, pa je novac svih poreskih obveznika nenamenski utrošen. Ukupna šteta po građane Užica iznosi najmanje 10.000 evra, jer su se ugovori sklopili po znatno nepovoljnijim uslovima u odnosu na prvobitno dobijene ponude. Sumnja se da je razlika u cenama bila predmet lične podele između tih lica i najmanje još jednog lica čiji identitet nije poznat, ali pretpostavlja se da se radi o nekom od menadžera muzičkih sastava, koji su nastupali na gradskom trgu u Užicu“, navedeno je u informaciji te neformalne grupe, koja je prijavu tužilaštvu podnela putem elektronske pošte.

Zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela, ali i uticaja i pritiska na svedoke, zatražen je pritvor za Vasović, a za Nešića zabrana napuštanja stana.

Nemanja Nešić je rekao za Danas da su navodi u prijavi „izmišljotine, čiji cilj je pokušaj njegove političke diskreditacije“.

– Svako u Srbiji ima pravo da podnese krivičnu prijavu protiv bilo koga i siguran sam u to da će tužilaštvo ispitati navode iz prijave. Nadam se da će ta neformalna grupa građana izaći u javnost, kako bi se saznalo ko stoji iza te prijave, kako bih ostvario građansko pravo i zaštitio svoje dostojanstvo i svoju čast i podneo krivičnu prijavu protiv njih, a ne protiv nepoznatih lica, kazao je Nešić za Danas.

Jelena Vasović, direktorka GKC Užice, bila je iznenađena i za Danas rekla da za prijavu nije znala, a kada su joj navodi iz nje predočeni rekla je da „nema komentar“.

U Osnovnom tužilaštvu u Užicu je potvrđeno Danasu da je anonimna prijava protiv Nešića i Vasović stigla u ponedeljak elektronskom poštom, što je, kako je rečeno, u skladu sa zakonom.

„Kako su u pitanju sumnje u krivična dela koja su u nadležnosti Tužilaštva za borbu protiv korupcije, prijava će biti prosleđena tom tužilaštvu“, rečeno je Danasu u užičkom tužilaštvu.

Istražujte sami

Prema ranijim izjavama Nešića, prošlogodišnji koncert Marije Šerifović je trebalo da košta dva miliona, a ovogodišnji nastupi grupe Kerber i Željka Joksimovića ukupno tri miliona dinara.

„Ne želim time da se bavim. Imate sve informacije o tome i to što vas interesuje istražujte vi ili tužilaštvo“, rekao je Nešić na pitanje Danasa da li su tačni ti iznosi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

26 reagovanja na “Da li je bilo korupcije pri ugovaranju novogodišnjih koncerata?”

  1. Ovaj Nešić priča o nekoj časti , te kako bi je zaštitio itd… Pa da je imao imalo časti ne bi bio u ostavci 17 meseci , da bi se opet vratio na funkciju zamenika gradonačelnika Užica . Čuo sam da postoji i predlog da se to upiše u Ginisovu knjigu rekorda . Ali ništa nije bolji ni gradonačelnik koji ga drži uz sebe .

    • Oooo direktorka, vidim opet ste zvezda medija. Lepo, lepo… izgleda da drzava nece vise da cuti na vase porodicno silno ponasanje. Sad vise ni policija ne moze da pomogne hahahha… Vama je dobro taman kako ste zasluzili. Nicija nije do zore pa ni vasa! Spreman je kadar koji ce vas zameniti. A vi… nazad na Lunovacku mobu.

  2. Nervozna reakcija Nemanje Nesica.

    „Istrazujte sami“ pravi Vucicev manir.

    Vidi se da su u panici i da ce ovaj slucaj biti zanimljiv pred izbore u Uzicu.

    A i ova plava direktorka tj. zuta, iznenadjena… Pa po gradu ide prica vec 15 dana da se sprema krivicna prijava, izgleda da je neobavestena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.