Dan opštine Kladovo biće obeležen brojnim sadržajima 1Foto: kladovo.org.rs

Jutros je delegacija lokalne samouprave položila cveće na spomen obeležje na ulazu u Fetislam čime je započeo program ovogodišnjeg obeležavanja Dana opštine. Tokom prepodneva aktuelni prvi čovek opštine Kladovo, Saša Nikolić, prirediće prijem nekadašnje predsednike opštine, nakon čega će biti održana svečana akademija na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena godišnja priznanja. Time će biti nastavljena tradicija da se povodom Dana opštine Кladovo, dodele priznanja i nagrade onima koji su svojim radom, zalaganjem, istrajnošću i nesebičnošću, obeležili prošlu godinu.

Na osnovu jednoglasne odluke Кomisije za dodelu nagrada i javnih priznanja Povelja zahvalnosti dodeljena je Кancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije za pruženu pomoć opštini Кladovo za kompletnu adaptaciju i energetsku sanaciju Osnovne škole “Vuk Кaradžić” u Кladovu. Rođeni Kladovljanin, Svetislav Bule Goncić, sprpski filmski i pozorišni glumac dobitnik je Nagrade za životno delo, za doprinos na razvijanju kreativnih umetničkih potencijala i kulture, a Vukašin Tomić iz Velike Vrbice, student Hemijskog fakulteta u Beču koji je učestvovao na šest Svetskih prvenstava u sportskom ribolovu kao reprezentativac Saveza sportskih ribolovaca Srbije laureat je Godišnje nagrade za postignute rezultate u sportu. Godišnju nagradu za radne rezultate kolektiva koji imaju naročiti značaj za afirmaciju društvenih vrednosti, Opština Кladovo dodeljuje Osnovnoj muzičkoj školi “Кonstantin Babić” iz Кladova čiji su brojni učenici osvajali nagrade na mnogobrojnim festivalima i takmičenjima i tako doprineli da Muzička škola stekne značajan ugled.

Aktivizam, solidarnost i kreativnost su osobine koje članovi udruženja ispoljavaju svojim radom i daju primer mladima opštine Кladovo da budu pokretači a ne pasivni posmatrači odlikuje Udruženje građana „Eden Кladovo“ iz Velesnice koje je dobitnik Godišnje nagrade za humanitarne aktivnosti i ispoljenu solidarnost. Od osnivanja 2016. godine „Eden Кladovo“ je, pored ostalog, organizovalo četiri humanitarne akcije – za decu ometenu u razvoju udruženja „Nada“, kao i pojedince kojima je bila potrebna pomoć.

U okviru obeležavanja Dana opštineu Staroj gradskoj čaršiji u ulici Kralja Aleksandra Turistička organizacija opštine Kladovo organizuje manifestaciju „Vesela čaršija“ kojom se obeležava početak nove turističke sezone. Danas u popodnevnim na platou kod Doma omladine odvijaće se kulturno – zabavni program u kome učestvuju folkolrne grupe iz opštine Kladovo, učenici OMŠ “Konstantin Babić” i baletska grupa „Rea dens“.