Foto: MOD

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade, zastavnik Goran Krajinović koji je za ovu priliku bio u ulozi Deda Mraza i potporučnik Milica Orović, koja je bila u kostimu Dobre Vile, na aerodrom su stigli avionom An-26 iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile Vojske Srbije, nakon čega su podelili novogodišnje paketiće koje je obezbedila Prva studentska humanitarna organizacija „Osmeh na dar“, navodi se u saopštenju.

Zamenik komandanta 204. vazduhopovne brigade pukovnik Saša Mijailović, istakao je da je svim pripadnicima veliko zadovoljstvo što imaju priliku da ulepšaju dan najmlađima. – Piloti naše transportne avijacije su u proteklom periodu stigli na aerodrome u Evropi, Aziji, Afrci, ali danas smo imali jedan specijalan zadatak, odleteli smo do Laponije i dovezli Deda Mraza s Dobrom Vilom, rekao je pukovnik Mijailović, napominjući da su svi zaposleni na batajničkom aerodromu srećni što su imali priliku da podele čarobne praznične trenutke s decom bez roditeljskog staranja. 

Andrija Tašmanović iz studentske organizacije „Osmeh na dar“ podsetio je da je do saradnje s 204. vazduhoplovnom brigadom došlo pre šest godina i da se od tada svake godine uspešno i na obostrano zadovoljstvo organizuje podela novogodišnjih paketića na vojnom aerodromu. On je naglasio da je ove godine oko 40 mališana imalo priliku da se u prazničnoj atmosferi druži s vazduhoplovcima, napominjući da se trude da svake godine dovedu druge mališane. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koju šesti put za redom na batajničkom aerodromu organizuju pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i Fondacija „Osmeh na dar“ pokušavajući da na nesvakidašnji način ulepšaju mališanima predstojeće praznike