Devet seminara traži ostavku uprave Petnice 1Foto: Podrška hrabrim Petničarkama

Devet seminara Istraživačke stanice Petnica pozvalo je upravu te organizacije na „kompletno preuzimanje odgovornosti“ i zatražilo njihovu javnu ostavku, nakon što je u nedeljniku Vreme objavljeno da je više devojaka, polaznica petničkih programa, bilo žrtva jednog od zaposlenih u Istraživačkoj stanici.

Prema saznanjima Danasa, u pismu UO i Savetu Petnice, koje su potpisali saradnici i rukovodioci seminara tehničkih nauka, kombinovanih nauka, arheologije 1, primenjene fizike i elektronike, društveno-humanističkih nauka, antropologije, fizike, lingvistike i biomedicine, predloženo je formiranje rukovodećeg tima kao prelaznog rešenja, koje će biti sastavljeno od stručnih lica iz redova Upravnog odbora, Saveta i rukovodilačkog tima.

„Kao svedoci prethodnih dešavanja i ujedno kao osobe na pozicijama od direktne odgovornosti prema polaznicima/polaznicama smatramo da su oglušivanje o molbe i apele žrtava, neadekvatna zaštita žrtava i izostanak spremnosti da im se pravovremeno pruži pomoć, neadekvatno uklanjanje B.S. nakon 2017. godine,  ignorisanje zahteva koje su rukovodioci uputili,potpuno odsustvo komunikacije sa saradničkim timovima i upravnim telima IS Petnice, nespremnost Uprave da u poslednjih šest meseci prepozna hitnost i važnost novonastale situacije, te sukob interesa trenutne Uprave, pokazatelji da je Uprava IS Petnice zakazala i zakasnila u preuzimanju odgovornosti i vršenju svojih dužnosti, te ni u ovom trenutku nije spremna da se nosi sa ovim problemom“, navodi se, između ostalog u pismu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Devet seminara traži ostavku uprave Petnice”

  1. Pokazati sliku zlotvora i kazniti sve koji su imali saznanje a čitali su o tome.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.