Foto: PanPres

On je za portal PANpress rekao da je u nedelju stiglo gorivo, i to tri tone, umesto pet koliko je potrebno za jednu nedelju, zbog nedostatka novca za nabavku, prenosi N1.

Osim problema sa gorivom, ATP, prema Bojanićevim rečima ima problema i sa vozačima. Navodi da je njih 40, od stotinu na bolovanju i godišnjem odmoru, te da će saobraćaj biti normalizovan kada se oni vrate na posao.

Direktor je ponovio da ukidanja saobraćaja ka Beogradu u subotu, 13. aprila, od 9 do 18 sati, nema veze sa antirežimskim protestom koji je tog dana održan u glavnom gradu i dodaje da je su polasci redukovani još u prošli ponedeljak, ali da tada to očiglčedno niko nije primetio.

Na pitanje kako je ponovo uspostavljen saobraćaj u subotu, 13. aprila i zašto baš u 18 sati, kada je protest završen, Bojanić odgovara da se gradski špic završava oko 18 sati.

„I tada smo autobuse iz grada preusmerili u međumesni saobraćaj“, ističe on.

Bojanić nije mogao da precizira kada će saobraćaj ka Beograd biti normalizovan.

ATP je od 15. januara zadržao red vožnje na pojedinim linijama koji važi za vreme školskog raspusta, zbog nedovoljnog broja vozača, koji je i danas na snazi. Ipak, svi polasci prema Beogradu su tada zadržani.

Prema podacima ATP-a dnevno se na liniji Pančevo-Beograd preveze 6.000 putnika.

Povezani tekstovi