Đorđević: Saradnja sa Belorusijom 1Foto: FoNet/MOD

Đorđević i Ravkov konstatovali su da je potpisivanje Sporazuma o vojnotehničkoj saradnji između dve vlade stvorilo formalno pravni okvir za dalju konkretizaciju saradnje odbrambenih industrija, a pre svega za formiranje i rad Zajedničke komisije za vojnotehničku saradnju.

Đorđević je naglasio da Srbija, u skladu sa svojom politikom vojne neutralnosti, sa NATO ostvaruje saradnju u okviru Programa Partnerstvo za mir, baš kao i Belorusija, bez aspiracija za punopravnim članstvom, navodi se u saopštenju.

Srbija nastoji da unapredi partnerske odnose i sa članicama ODKB, a posebno sa Belorusijom i Rusijom, naglasio je Đorđević i najavio da će Srbija učestvovati u vežbi „Neraskidivo bratstvo 2017“ koja će biti održana u Kazahstanu. On je i zahvalio na principijelnoj podršci Belorusije
teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i našim naporima da političkim sredstvima rešimo sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji.

Đorđević je prisustvovao otvaranju sajma naoružanja i vojne opreme MILEX 2017 i obišao postavke sajma, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.