Doktor Miodrag Lazić dobija sutra spomen ploču u Urgentnom centru u Nišu 1Miodrag Lazić Foto: KC Niš

Spomen ploča u čast ratnog hirurga i dugogodišnjeg direktora Urgentnog centra u Nišu Miodraga Lazića biće otkrivena u sredu, saopšteno je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra u tom gradu.

U saopštenju se navodi da će otkrivanju spomen ploče prisustvovati i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Doktor Miodrag Lazić, poznatiji kao doktor Laza, preminuo je 14. aprila prošle godine, posle 15 dana duge borbe sa korona virusom.

On je u oproštajnoj poruci, izmedju ostalog, rekao da je „otišao časno pošteno“ i da je „kao direktor Urgentnog centra dva meseca pred penziju, stajao ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara“.

„Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim“, naveo je Lazić.

On je rekao da je takav bio i na ratištu u Krajini godinu dana, zatim u Sarajevu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja i da neće da ode tiho – već onakav kakav je bio ceo život i kako ga znaju prijatelji, kolege, porodica.

„Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek“, poručio je Lazić.

Inicijativu da Klinički centar u Nišu promeni naziv u „Klinički centar – dr Miodrag Lazić Laza“ putem društvenih mreža podržalo je 53.000 ljudi, a nakon što je ta ustanova promenila naziv u Univerzitetski klinički centar – građani se zalažu da Urgentni centar dobije njegovo ime.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.