U predstavljanju svog programa, a pre izbora, Simić je rekao da je jedno od ključnih pitanja unapređenje master studija, i to zbog poplave tržišta privatnim fakultetima.

– Potrebne su i nove komercijalne aktivnosti profesora i asistenata FPN-a zbog mogućeg manjeg udela države u finansiranju fakulteta – naglasio je Simić. Kako je istakao, rukovođenje finansijama će biti javno i otvoreno, a predložiće i posebne rubrike na sajtu fakulteta „da bi u velikoj meri otklonili sumnje i pojačali poverenje za dalji razvoj“.

Simić se nakon izbora za dekana zahvalio profesorki Đorđević na fer borbi. Ona je u svom programu navela da će, ukoliko bude izabrana, povećati plate na fakultetima preko projekata EU. Inače, dele zajedničko mišljenje da bi trebalo otvoriti bazu podataka o tome gde rade bivši studenti FPN kako bi se unapredila saradnja sa njima, ali i zbog otvaranja radnih mesta na fakultetu.

Dragan Simić je profesor Međunarodnih odnosa na FPN. Rođen je u Medveđi 1961. FPN je završio 1985, gde je sedam godina kasnije i magistrirao, a 1999. i doktorirao na temu „Novi svetski poredak“. Autor je mnogih knjiga, tekstova u magazinima, stručnim časopisima i zbornicima radova. Simić je na mestu dekana FPN zamenio profesora Iliju Vujačića.