Dragoljub Simonović ponovo targetira novinare portala Žig infa 1Dragoljub Simonović Foto: Beta/ Nenad Petrović

Naime, od kako je pušten iz pritvora na društvenim mrežama se pojavljuju portali koji vrše kampanju protiv ovog medija, a na fejsbuk stranici „Prvenstvo portal info“ objavljene su fotografije novinara Žig infa i njihovi podaci.

Urednik Žig infa Željko Matorčević kaže za Danas da je posebno zabrinjavajuće što je tu sramnu objavu preko svog profila podelio i sam Dragoljub Simonović.

– Nemam nikakve sumnje da iza ovih objava stoji bivši predsednik opštine Grocka, jer je kampanja protiv nas i targetiranje naših novinara započeto nakon što je Jovanoviću zapaljena kuća. U vreme dok je Simonović bio u pritvoru, na njima nije bilo nikakvih objava. Kako je izašao na slobodu, te stranice su ponovo „vaskrsle“ – kaže Matorčević za Danas. On će se zbog ponovnih napada na novinare njegovog portala obratiti policiji i tužilaštvu.

– Taj portal o nama iznosi podatke koji, slobodno mogu reći, nemaju veze sa mozgom. Predstavljaju se kao borci za istinu, a pritom izmišljaju da je Milan Jovanović bivši policajac koji je izgubio posao jer je korumpiran. Istina je suprotna od toga, Milan je otišao u penziju kao nagrađivani policajac. Isto tako lažu o svima nama iz Žig infa – ističe Matorčević. On dodaje da je najstrašnije što te objave deli Dragoljub Simonović.

– Čovek koji se sumnjiči za napad na novinara, nastavlja nesmetano sa onim što je započeo. On i dalje vodi kampanju protiv nas, a videli smo kuda to vodi. To je zastrašujuće – naglašava Matorčević.

Sa druge strane, administratori fejsbuk stranice „Prvenstvo portal info“ juče su objavili post u kojem navode da se protiv njih vodi „brutalna medijska hajka“, te da je njihova redakcija „u velikom strahu i šoku“.

– Već se osećamo ugroženim, i ukoliko se ovakvi napadi nastave tražićemo zaštitu od državnih institucija i pokrenuti peticiju da se sistemski reši ko može biti novinar, jer je ovo bukvalno borba Davida i Golijata i gušenje slobode medija. Imali ste prilike da vidite do sad nezabeležen najbrutalniji napad na naš mali portal od strane televizije N1 i gročanskog lokalnog portala Žig infa – navela je redakcija „Prvenstvo portal info“. U objavi se dodaje da su iskreno uplašeni za svoju bezbednost i za nezavisno novinarstvo, pitajući se ko je ovde žrtva.

– Tako da ćemo se jedno vreme povući dok se ne smirimo i ne dođemo sebi od preživljenog šoka, što im je očigledno i bila namera kako bi prestali da pišemo i kako bi oni mogli da iznose samo svoju stranu – zaključuju u „Prvenstvo portal info“.

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, uhapšen pod sumnjom da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanović, pušten je 7. marta iz pritvora. Stručna javnost je negodovala zbog kvalifikacije krivičnog dela, smatrajući da je Simonović trebalo da bude optužen zbog pokušaja ubistva, s obzirom na to da je na kuću Jovanovića bačen Molotovljev koktel i pucano na ulazna vrata, kako supruga i on ne bi mogli da izađu iz doma koji je izgoreo do temelja.

I mi smo meta

– Kada neko drugi iznese suprotno mišljenje od njihovog oni to tumače kao napade i targetiranje novinara. Zar ovo što sada nama radite nije takođe napad i targetiranje na naš portal i našu redakciju? – pitaju u portalu koji je iznosio gnusne laže o novinarima Žig info, a koji održava Dragoljub Simonović.