Granična policija dobila uređaje za detekciju ugljen dioksida 1Foto: Beta/Uprava carina (arhiva)

Zamenik ministra Inđe danas je u Beogradu razgovarao sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem koji se zahvalio na donaciji i naveo da će ti uređaji doprineti efikasnijem radu srpske granične policije u otkrivanju ilegalnih migranata.

Stefanović je kazao da su „odnosi dve zemlje postali izuzetni i da je to doprinelo da saradnja ta dva ministarstva u borbi protiv organizovanog kriminala, narkotika, terorizma, ilegalnih migracija bude primer kako dve policije mogu dobro da sarađuju“.

Stefanović je naveo da je sa Inđeom razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i drugih vidova kriminala, kao i o saradnji specijalnih i posebnih jedinca policije.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u pogledu bezbednosti turskih državljana koji prolaze kroz Srbiju.

„Razgovarali smo o tome kako da povećamo bezbednost tih ljudi, da ih obavestimo o njihovim pravima i obavezama na teritoriji Srbije i obezbedimo da sigurno stignu na destinaciju ka kojoj su se uputili“, rekao je Stefanović.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Turske Muhterem Inđe pohvalio je zajednički rad srpske i turske policije na polju zaštite bezbednosti turskih državljana koji tranzitiraju kroz Srbiju.

„Mi ćemo danas graničnoj policiji Srbije pokloniti dva uređaja za detektovanje ugljen dioksida“, rekao je Inđe i izrazio uverenje da će saradnja dve policije i u budućnosti biti na zavidnom nivou.