Inicijativa Ne davimo Beograd 17. jauara organizuje "Protest za čist vazduh" 1Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd organizovaće na platou ispred gradske skupštine u petak, 17. januara od 18 časova „Protest za čist vazduh“, jer je kako se navodi u njivovom saopštenju, jasno da država ne planira da se bavi tim problemom.

Inicijativa je nakon zaključaka sa današnje sednice Vlade o zagađenju vazduha navela da su „zgroženi“ nivoom neodgovornosti i potpunim odsustvom brige za građane koju su pokazali državni i gradski službenici.

„Iako je u našim gradovima izloženost opasno zagađenom vazduhu ogromna, u Valjevu 170 dana, u Užicu 154 dana, u Smederevu 146 dana a u Beogradu 132 dana, državni funkcioneri svojim izjavama nam se bukvalno rugaju i smeju u lice. Tako smo imali i izjavu predsednika Republike da je vazduh u Srbiji zagadjen samo par dana godišnje“, stoji u saopštenju Inicijative Ne davimo Beograd.

Oni su pozvali „sve one kojima je stalo do zdravlja nas i naše dece, koji vole Beograd i Srbiju“ da u petak 17. januara dođu na protest.

Pokret #1od5miliona pozvao na Protest za čist vazduh

Pokret #1od5miliona pruža podršku protestu Ne davimo Beograd-a pod nazivom “Protest za čist vazduh”. Pre par meseci pružali smo i podršku organizatorima protesta u Boru koji se još uvek bore kako bi vazduh u tom gradu bio podnošljiv za normalan život, navodi se u saopštenju pokreta.

Prošle nedelje, Pokret #1od5miliona je organizaovao i protest u Majdanpeku koji se takođe suočava sa ovim problemom kao i grad Bor – ogromno zagađenje vazduha zbog rudnika i površinske eksploatacije.

-Nema većeg zločina od uništavanja čistog vazduha, koji svi zajedno udišemo. Pozivamo vas da dođete i podržite Protest za čist vazduh zato što je borba za vazduh borba za život. Dođite sutra u 18 časova ispred Opštine grada Beograda i koračajte zajedno sa nama kako bi se izborili za pristojan ali pre svega zdrav život, istakli su iz pokreta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Inicijativa Ne davimo Beograd 17. jauara organizuje „Protest za čist vazduh“”

  1. Zdrava zivotna sredina treba biti prioritet..ali ne treba zbog jeftinih politickih poena uzbunjivati javnost kojekakvim informacijama…poluproverenim..

  2. I to da svi dodju svojim dizelasima, bez katalizatora, kako bi vazduh u Beogradu bio jos cisci.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.