Interaktivna mapa: Kakvi su uslovi za ulazak građana Srbije u druge zemlje? 1Foto: Pixabay / piviso

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na svom zvaničnom sajtu objavilo je listu svih zemalja, odnosno koji su uslovi u kojoj zemlji za ulazak građane Srbije.

Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučuje se da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom na to da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi.

Na sajt MSP napominju da, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetuju da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu (listu stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu možete naći ovde).

Takođe, možete da kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije u zemlji u koju putujete kako biste dobili raspoložive informacije o uslovima ulaska u datu zemlju (listu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu možete naći ovde).

Proverite u interaktivnoj mapi Danasa koji su uslovi za ulazak u druge zemlje, klikom na zemlju na mapi ili ukucavanjem naziva države u polje pretrage:

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.