Ivanović: Ugroženi životi pacijenata u Kosovskoj Mitrovici 1Foto: Stefana Savić (arhiva)

Ivanović je na konferenciji za novinare kazao da je lečenje pacijenata koji su imali zakazane preglede obustavljeno zbog, kako je rekao, ponašanja Prištine.

„Na delu je presedan, a Priština ne želi bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se leče. To su pokazali i ovog puta, ali i u prošlosti kada su pokušavali da zauzmu ovu bolnicu dovodeći više stotina zdravstvenih i nezdravstvenih radnika da bi ometali lečenje i rad, a sve sa ciljem da nas isteraju odavde“, rekao je Ivanović.

On je ocenio da je postupak privremenih institucija iz Prištine usmeren u cilju „otežavanja i ugrožavanja lečenja i života pacijenata KBC-a u Kosovskoj Mitrovici“.

„Cilj privremenih institucija na čelu sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradijem je da se Srbi uklone i oteraju iz ove Bolnice, posle čega bi za zdravstvenim radnicima krenuo i narod“, rekao je Ivanović i izrazio nadu „da će međunarodna zajednica uticati da se, u ovoj humanitarnoj oblasti, ne preduzimaju takve drakonske i represivne mere“.

Prema njegovim rečima „život i lečenje bolesnika su ugroženi i anticivilizacijskim i antisrpskim merama uvođenjem taksi od 100 odsto na srpsku robu“.

„Posle uvođenja ovih taksi od strane Prištine koje su praktično sankcije Srbima došlo je do velikih problema i uznemiranja naših građana. I u ovom trenutku imamo neizvesnost, nesigurnost i neredovnost u snabdevanju, ali je zahvaljujući državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je održao obećanje, snabdevenost poboljšana“, rekao je Ivanović.