Izbaciti politiku iz bolnice 1Opšta bolnica u Novom Pazaru Foto: Beta/Nikola Kocović

Šta se događalo u novopazarskoj Opštoj bolnici i zašto traže smenu v. d. direktora te ustanove Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika, danas će novinarima da objasne lekari specijalisti, potpisnici pisma i peticije upućenih najvišim zvaničnicima Srbije.

Pojedinačnih izjava nema, jer je takav dogovor među njima i poručuju da će, na današnjem, obraćanju medijima razjasniti uzroke svog nezadovoljstva.

Danasov izvor tvrdi da su potpisnici peticije jedinstveni u ostvarivanju svog cilja: Mahmutovićeva i smena njegovih najbližih saradnika, da na čelo dođe neko ko će da povede računa o Opštoj bolnici, da stvori uslove za normalan rad i da se iz bolnice izbace politika i politikanstvo.

– Svi smo mi različiti, ali smo sve naše razlike stavili po strani i ne dozvoljavamo politizaciju našeg nezadovoljstva protiv kojeg dižemo glas. Osim smene v. d. direktora zahtevamo da se podnesu stvarni izveštaji o onome što se događalo za vreme epidemije kovida 19, kaže Danasov izvor i zaključuje da Mahmutovića „ne možemo direktno da krivimo što je neko preminuo, ali je mogao da preduzme sve mere koje su propisane u epidemiološkim situacijama, a on te mere nije preduzeo na vreme“.

Pismo i peticija su u petak upućeni predsedniku i premijerki Srbije – Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, ali i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru. Glas za smenu rukovodstva i korenito sređivanje aktuelne situacije podiglo je 37 od 108 lekara specijalista i supspecijalista.

Mahmutović je za svoje kolege, potpisnike peticije, rekao da mnogi od njih nisu radili u kovid bolnici i da su neki pred oduzimanjem licence, ali i da je podneo krivične prijave protiv pojedinaca, institucija i organizacija „koji su ugrožavali rad bolnice i njegov lični integritet“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.