Izgradnja nove kovid bolnice u Batajnici teče po planu, gradilište obišao Aleksandar Vulin 1Foto: Beta/Ministartsvo odbrane

Direktor i vlasnik firme „Termomont“ Dejan Burčul izjavio je danas da izgradnja nove kovid bolnice u Batajnici teče po planu i da je rok za završetak radova 1. decembar.

„Radovi teku predviđenom dinamikom. Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku”, rekao je Barčul na gradilištu koje je danas posetio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kapacitet nove kovid bolnice u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija” u Batajnici biće 1.000 kreveta, a osim bolnice predviđena je izgradnja prateće infrastrukture, pristupnih puteva i priključnih saobraćajnica. Sa površinom od 18.000 kvadratnih metara, nova bolnica u Batajnici buće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Vulin ocenio je da, iako u Srbiji broj novozaraženih od korona virusa, to nije razlog za opuštanje i da će, kako je uoči početka radova najavljeno, „nova kovid bolnica u Batajnici biti napravljena i puštena u rad 1. decembra”.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Izgradnja nove kovid bolnice u Batajnici teče po planu, gradilište obišao Aleksandar Vulin”

  1. Da Kulin nije promašio lokaciju – verovatno je krenuo u Staru Pazovu da vidi kako je paradajz rodio??!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.