Jelena Ćuruvija: Nadala sam se da će se 5. oktobra nešto promeniti 1Foto: N1

Ćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, koji je bio oštar kritičar režima Slobodana Miloševića, Jelena Ćuruvija izjavila je da se 5. oktobra 2000. godine nadala da će se promeniti nešto i da će platiti za to što su uradili njenoj porodici i celoj zemlji.

Ona je za N1 rekla da je dobijala obećanja predstavnika vlasti da će se slučaj ubistva njenog oca razrešiti.

Jelena Ćuruvija je navela da je počela da sumnja da će se to razrešiti kada nije bilo poziva i kada se ime Slavka Ćuruvije pominjalo samo na godišnjicu, dodavši da je znala da to nije prioritet vlastima, ali da je verovala da će i to jednom doći na red.

„Ja sam nekako svih tih godina pokušavala na svoje neke načine da dođem do nekih odgovora. Pa sam onda i razgovarala sa nekim raznoraznim ljudima. I bio je taj jedan za mene značajan razgovor sa čovekom koji je radio u Državnoj bezbednosti, koji mi je rekao ne da se ne radi ništa po tom slučaju nego i da neće ništa da se radi”, kaže Jelena Ćuruvija.

Prema njenim rečima, strukture u DB su ostale, razni moćnici su ostali, oni su štitili jedni druge, tako da su razlozi jasni.

„Posle tatinog ubistva su tek počeli problemi za porodicu i mene, sve te izdaje su se već desile”, rekla je Jelena Ćuruvija i navela da je njen način da skrene pažnju na oca bilo to da stvori Fondaciju.

Ona je ukazala da je cela priča krenula sa Komisijom za istraživanje ubistava novinara, dodavši da ne može da uđe u glavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da vidi da li mu je to važno ili mu je bilo važno, ali da jeste činjenica da su se tada stvari pokrenule.

Na pitanje da li to ima možda veze sa tim što je Vučić bio ministar informisanja u vreme ubistva Slavka Ćuruvije 1999. godine, Jelena Ćuruvija je rekla da ne veruje da su razlozi neko njegovo lično pokajanje.

„Pretpostavljam da su spolja došli neki razlozi zbog kojih on misli da to treba da se razreši”, ocenila je Jelena Ćuruvija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Jelena Ćuruvija: Nadala sam se da će se 5. oktobra nešto promeniti”

  1. Ih da sam novinar, a nisam, postavio bih pitanje Jeleni Ćuruviji šta misli i Branki Prpi švalerki njenog oca, o ulozi u ubistvu koje se desilo na Brankine oči jer je ubica tek posle „Overe“ metkom u potiljak Ćuruvije Branku onesvestuo.
    Branka i Slavko su se pričali da su egzekutore dobro poznavali i da su se ujutro lhubazno pozdeavljali a uveče ih čak zvali na kafu.
    Čudna je bila „Amnezija“ koja je teajala preko 20 godina i ćutanje koje je dobro unovčila avanzovanjem od kafekuvarice u „Evropljaninu“ do direktora (preko 15 goduna bez ikakvog konkursa) Beogradskog Istorijskog Arhiva kada ni jednu reč nije rekla o ubicama.
    Odjednom je progovorila i to da Legija nije validan svedok do toga da Kurak nije Kurak već neko 20 goduna mlađi od Kuraka u današnjem vremenu. I tako je Branka Prpa postala od svedoka tužilaštva svedok odbrane i oborila optužbu.
    Poznavao sam Jeleninog strica Jovu kiji je tvrdio da je Branka Prpa pomagala ubisrvo i da je agent službe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.