Još 1.056 novoobolelih, 20 preminulih, 135 na respiratorima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.056 novoobolelih od korona virusa i 20 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 699.574 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 6.539 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 3.869 pacijenata, od kojih je 135 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 11.920 osoba, a ukupno od marta 3.919.856.

Povezane vesti:

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije izjavio je danas da je prijavljeno 890 neželjenih reakcija na vakcine protiv korona virusa.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da očekuje da će sutra, ili najkasnije u ponedeljak, u Beogradu ukupno pola milona stanovnika biti potpuno vakcinisano protiv kovida 19.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirano je 138 korisnika i 179 zaposlenih, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije pozivao je danas nadležne, posebno predsednika države Aleksandra Vučića, da preispitaju odluku o tome da oni koji obole od korone a nisu vakcinisani neće imati puno plaćeno bolovanje.

Zamenica rukovodioca Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija Svetlana Mijatović izjavila je danas da su tokom praznika zbog nepoštovanja epidemiloških mera napisane 102 prekršajne kazne u vrednosti 2,5 miliona dinara.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas u Nišu da taj grad ima manje od pet odsto novozaraženih od ukupnog broja testiranih u poslednja 24 sata i da je po tome trenutno najbolji u Srbiji.

Evropska unija danas je sklopila veliki ugovor za moguću nabavku 1,8 milijardi doza antikovid vakcina kompanija Fajzer/Biontek do 2023. godine, čime je učvrstila svoju podršku kompanijama i njihovoj novoj tehnologiji.

Međunarodni muzički festival Exit koji obično privlači hiljade gledalaca u Novom Sadu u Srbiji će se održati u julu, i ima ambiciju da bude prvi dogadjaj tih razmera organizovan u Evropi od početka pandemije, piše danas agencija Frans pres o najavljenom održavanju Exit-a.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.