Kisić Tepavčević: Ukoliko se ne vakcinišemo nema dileme da li će biti novog talasa 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se po sadašnjem toku epidemije korona virusa u Srbiji može reći da se ide ka vraćanu normalnim životnim okolnostima.

Kisić Tepavčević je za televiziju Prva izjavila da je „veliko blagostanje“ da Srbija ima sve vakcine protiv korona virusa i pozvala je građane da to iskoriste i da se vakcinišu.

Na pitanje da li i pored velikog procenta vakcinisanih može da se očekuje novi talas epidemije nakon popuštanja mera, kako se to dogodilo u Velikoj Britaniji, Kisić Tepavčević je odgovorila da je moguće da na jesen, u sezoni respiratornih infrekcija, dodje do povećanja broja zaraženih, ali da je „velika verovatnoća da neće biti kao pre“.

„Ono što je sigurno je da ćemo na jesen imati sezonu respiratornih infekcija. Ukoliko se ne vakcinišemo nema pitanja da li će se desiti novi talas“, rekla je Kisić Tepavčević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.